Mikolášik (KDH): S protikorupčnými bojovníkmi ešte väčšia korupcia?

0
Miroslav Mikolášik, poslanec EP (KDH/EĽS) (Autor: APL)

Keď sa totiž pred voľbami pýtali novinári predsedu Mosta-Híd na možnosť koalície so SMERom, odpovedal protiotázkou – ak je pre nás priorita protikorupčný program, tak myslíte, že Smer bude po voľbách iný? A na tú si vzápätí odpovedal tým, že „takýto Smer tu nevidí“.

A bác, tri mesiace po voľbách sa mu náhle zlepšuje zrak, alebo má skrátka len zo stoličky na koaličnej rade, kde vedľa SMERu sedí, lepší výhľad, a zrazu túto stranu vidí presne takú, akú potrebuje. Je to totiž práve on, kto prvý z celej vládnej koalície dáva svoje požehnanie zotrvaniu ministra s onou podozrivou platbou od podozrivej firmy na svojom účte v úrade. Takže obchod medzi ministrom vnútra, pod ktorého pôsobnosť spadá polícia, a touto políciou nie veľmi dôsledne vyšetrovaným človekom, musí byť zjavne v súlade s protikorupčným programom strany Most Híd…

A takým je zrejme aj to, že si pán minister po zobchodovaní akcií podozrivej firmy od podozrivého podnikateľa, nechá vyplácať podiely na jej zisku ako splátky pôžičky. Z nich sa totiž na rozdiel od dividend neplatia zdravotné odvody. To ministrovi, ktorý sa v tom čase ešte sám ani nezačal brániť, keďže nevedel ako, pre zmenu ako prvý odobruje predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd, keď tvrdí, že „ak niekto podniká s rozumom a má zdroje, tak požičia peniaze vlastnej spoločnosti“. Inými slovami odvody si zo zisku nechávajú strhávať len chudáci bez zdrojov a bez rozumu…?!

Ostatní z koaličnej osemdesiattrojky navyše tiež len držia… nazvime to krok, a tak karavána ide ďalej, hoci psi sa môžu uštekať… Dokonca prezident si dal tú robotu a šiel sa ich zoči-voči spýtať – koľko občanov si podľa nich myslí, že orgány činné v trestnom konaní a daňové orgány nepodliehajú žiadnym tlakom a sú tak nezávislé, že sa na ich prácu dá spoľahnúť.

Namiesto odpovede však koaliční partneri SMERu hľadali myšaciu dieru, do ktorej by sa pred každým pýtajúcim sa na ich postoj mohli schovať. To najväčšia vládna strana ju naopak našla hneď a odkázala Slovensku, že pri „koryte“ nechá nielen ministra vnútra, ale keby boli vedeli, čo všetko im prejde, tak by od neho nikdy nenechali odísť ani veľkého košického zdravotníckeho mága.

Zistenie, že už po troch mesiacoch spoločného vládnutia s dvoma pravicovými stranami si SMER dovolí viac, ako keď vládol sám, nie je ktovieaká vizitka protikorupčných ambícií týchto strán.

Takže kvôli čomu vo vláde vlastne sú? Na to, že je to boj proti korupcii to veľmi nevyzerá… A že to nebude ani boj proti extrémizmu, sa dosť pravdepodobne ukáže už v najbližšom prieskume verejnej mienky. Lebo nič mu lepšie nenahráva, ako to, čo práve (ne)robia…

- Reklama -