Mikolášik (EĽS/KDH): Potratová lobby zverejnila nežiaduce mená, sú medzi nimi aj Slováci

0
Miroslav Mikolášik, poslanec EP (KDH/EĽS) (Autor: APL)

Štúdia zameriavajúca sa na sexuálne, reprodukčné zdravie a práva v Európe si všíma tzv. anti-choice sily, ktoré v rámci europarlamentu zvyšujú úsilie, aby pro-life idey presadili pri tvorbe politík. Mikolášik sa pre potratovú lobby stal nebezpečným najmä svojou aktivitou v Pracovnej skupine EĽS pre bioetiku a ľudskú dôstojnosť, kde je predsedom, ale aj ako člen Výkonného výboru medzinárodnej pro-life federácie Jeden z nás (One of Us).

„To, že moja práca tak dôkladne a dlhodobo vyrušuje aktivistov bojujúcich proti posvätnosti života, ma neprekvapuje. Najmä naša kampaň proti ilegálnemu predaju detských orgánov, ktorá mala taký výnimočný dosah, spolu s mnohými ďalšími aktivitami svedčí o tom, že obchodníkom s ľudským životom sa nebudeme nečinne prizerať,“ uviedol Mikolášik. Zároveň upozornil, že aj v roku 2017 má v pláne viacero dôležitých pro-life iniciatív na pôde europarlamentu i mimo neho.

Štúdia s názvom „Study for policy makers on opposition to sexual and reproductive health and rights in Europe“ vznikla koncom novembra minulého roka, na verejnosť sa dostala iba v týchto dňoch. Jej tvorcom je Elena Zacharenko z poverenia fínskej liberálnej europoslankyne Hautala.

Okrem Mikolášika sa v dokumente spomínajú aj ďalší traja slovenskí predstavitelia – europoslankyňa Anna Záborská (EĽS/KDH), europoslanec Branislav Škripek (ECR/OĽaNO) a bývalý predseda KDH a aktuálne osobitný vyslanec EÚ pre podporu náboženskej slobody vo svete Ján Figeľ.

- Reklama -