Matovič (OĽaNO): Čo sa raz zdanilo, druhýkrát sa nezdaňuje

0
Igor Matovič (Autor: OS)

„Úspech sa neodpúšťa ani v živote ani v politike. Dodnes mi ani jeden daňový úrad nepredložil žiadny dokument o tom, že by som pri mojom podnikaní nezaplatil čo i len jediné euro alebo že by som krátil daň. Zaplatil som všetky dane, ktoré bolo treba zaplatiť a pri predaji podniku časť peňazí bola zdanená a tie peniaze, ktoré pri predaji neboli zdanené som následne v marci 2009 do posledného eura zdanil,“ uviedol.

Matovič sa vyjadril, že na účte jeho firmy bolo približne 40 miliónov zdanených, a 80 miliónov zdanených v tom čase ešte nebolo. „Daňová poradkyňa mi povedala, že buď pred predajom firmy vytiahnem tie peniaze a budem predávať iba pohľadávky, ktoré boli v hodnote 20-tisíc eur, alebo ich nechám vo firme a predám to spolu s peniazmi na účte. Vždy je to to isté. Peniaze, ktoré už raz zdaníte nezdaňujete druhýkrát,“ povedal Matovič s tým, že táto zásada platí všade inde na svete. „Robert Fico sa snaží cez svojich poskokov z NAKA povedať, že jeho kamaráti Bašternák či Kočner a podobní nemusia platiť žiadne dane, stačí si vymyslieť faktúru, poslať ju na daňový úrad a vypýtať si tak nadmerný odpočet DPH. Ostatní ľudia na Slovensku majú platiť 19% daň, ale ja za to, že sa ho nebojím, mám platiť daň rovno dvakrát. OK, keď to tak veľmi chce, v poriadku, ale nech najprv svojou väčšinou v parlamente zmení zákon, že Igor Matovič musí platiť daň dvakrát,“ vyjadril sa Matovič a označil svoje obvinenie za absurdnosť. Obdobne snahu NAKA hodnotil aj jeho právny zástupca Daniel Lipšic, ktorý hovorí, že ide zo strany NAKA o úmyselnú šikanu predstaviteľa opozície.

Robert Fico sa podľa Matoviča zámerne nevyjadruje k výsledkom volieb do VÚC. „Potreboval si nájsť niečo, čo by odpútalo pozornosť od jeho debaklu vo voľbách. Vybral si terč, zhodou okolností predsedu víťazného hnutia,“ povedal Matovič.

Matovič na záver vyzval čestných policajtov a prokurátorov, aby nepodliehali nátlaku politickej moci a postupovali len v súlade zo zákonom.

- Reklama -