Maďarič (SMER-SD): Podrezaný kňaz – prekročený Rubikon

0
Marek Maďarič (Autor: SITA)

Rubikon je prekročený aj zo symbolického hľadiska. Podrezať starého kňaza, počas omše, neviem si predstaviť strašnejšiu a otvorenejšiu výzvu zo strany moslima voči celej kresťanskej Európe. A dnes, všetci tí, ktorí pri prijímaní migrantov apelovali na obyvateľov európskych štátov, aby uplatňovali voči migrantom z moslimských štátov európske hodnoty, dostali na svoju slušnosť, ústretovosť a korektnosť, jasnú odpoveď.

Tento zločin nemôže byť zahladený žiadnou vlnou účasti, žiadnym táraním o tom, že na svete sú milióny dobrých a slušných moslimov (a samozrejme, že sú) a žiadnymi poľahčujúcimi okolnosťami typu, že dotyčný bol šikanovaný, alebo sa liečil antidepresívami.

A už nestačia ani prázdne ubezpečovania zodpovedných politikov, že sprísnime opatrenia. Žiadnym mimoriadnym stavom sa totiž nedajú ustrážiť mestečká, malé koncerty, kostoly, osobné vlaky, obchodíky. Treba jasne povedať a priznať, že sme v permanentnej vojne, ktorej formou sú aj takéto nepredvídateľné útoky a vraždy. Na vojnu sa totiž reaguje inak, ako na skutočnosť, ktorú zatiaľ slovne zahmlievame.

Proti ozbrojeným útokom sa treba brániť. My na Slovensku ešte stále môžeme našťastie preventívne. Preto sa netreba báť, naopak je našou povinnosťou, napriek kritike kohokoľvek, pomenovať veci pravými slovami. A aj naše ciele. V tomto zmysle plne stojím za výrokom premiéra, že nemôžeme dopustiť, aby na Slovensku vznikla ucelená moslimská komunita. Pretože sme povinní vziať si  ponaučenie z krajín ako je Francúzsko, kde takéto komunity žijú a takáto koncentrácia moslimov je aj jedným z dôvodov, prečo sa nedokážu integrovať, ale násilím presadzujú svoje nároky a svoju kultúru.

Moslimovia k nám naďalej môžu prichádzať, ale individuálne, po prísnom preverení a splnení našich podmienok a akceptovaní našej kultúry. Ale žiadne nárazové skupiny migrantov naordinovaných alebo dokonca predaných po 10 000 eur Európskou komisiou.

Preto budem aj osobne apelovať na ministra vnútra a premiéra, aby aj v rámci nášho predsedníctva uhájili prísne azylové pravidlá, ktoré dnes v Slovenskej republike platia. Nesmieme si nechať vnútiť v tomto prípade zmäkčenú európsku unifikáciu. Ide o veľa. V konečnom dôsledku o naše životy.

- Reklama -