Maďarič (SMER-SD): Každá zo štandardných strán je pre nás partnerom na rokovanie

0
Marek Maďarič (Autor: SITA)

“Dôležité je, aby vznikla stabilná a funkčná vláda. V roku 2010 sa SMER – SD ako víťaz volieb obišiel, vytvorila sa nesúrodá vláda, ktorá hanebne skončila. Preto chceme byť súčasťou stabilnej koalície s menším počtom štandardných strán,” vysvetlil Marek Maďarič.

Na otázku, či niektoré spomedzi štandardných strán SMER – SD preferuje, Marek Maďarič odvetil, že teraz je to predčasné. “Bude to závisieť od sily tej-ktorej strany a od otázky, ako sa dokáže naladiť na naše priority, a aj od postoja k bezpečnosti. Ak bude EÚ zavalená migrantmi, ak tu bude hrozba teroristických útokov, tak všetko ostatné nebude možné realizovať,” myslí si Marek Maďarič.

Strana SMER – SD dnes rozhodla, že základný politický cieľ strany na roky 2016 až 2020 je ďalšie výrazné posilnenie sociálneho štátu a zvyšovanie životnej úrovne obyvateľov Slovenska tak, aby v roku 2020 dosiahla 85 percent priemeru EÚ. Cieľom strany tiež je, aby sa slovenská ekonomika do roku 2020 stala najvýkonnejšou medzi krajinami V4. SMER – SD zároveň plánuje dosiahnuť v roku 2018 vyrovnaný rozpočet, dostať sa na predkrízovú úroveň v nezamestnanosti a pokračovať v ďalšom zvyšovaní minimálnej mzdy, pričom predseda strany Robert Fico by bol rád, ak by v novom volebnom období prekročila 500 eur. V súčasnosti je na úrovni 405 eur.

- Reklama -