ĽS Naše Slovensko: SMERáci stratili už všetky zábrany

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

12. decembra 2016 sa delegácia ĽS Naše Slovensko na čele s poslancami NR SR Jánom Morom a Milanom Mazurekom zúčastnila zasadnutia mestského zastupiteľstva v Košiciach. O účasť na tomto zastupiteľstve nás požiadali obyvatelia Košíc, ktorí sa obávali opätovného zneužitia mestskej polície zo strany úradujúceho primátora Rašiho. Posledné zasadnutie mestského zastupiteľstva totiž pripomínalo viac policajné manévre, ako kultivované zasadnutie demokraticky zvoleného zboru.

Hlavnou témou tohto zasadnutia mestského zastupiteľstva v Košiciach bolo definitívne schválenie koncepcie spoplatneného mestského parkovania. Peniaze za parkovné však nebude od ľudí vyberať mesto, ale súkromná firma, ktorá si z vybranej sumy ponechá provízie. Mesto tak uvidí len časť z vybraných peňazí.

Obyvatelia Košíc s touto politikou mesta rezolútne nesúhlasia. Petíciu proti spoplatneniu parkovania podpísalo už 17-tisíc Košičanov. Napriek tomu ju primátor Raši a poslanci SMERu odignorovali a namiesto vôle ľudí uprednostnili biznis so súkromnou firmou, ktorá bude parkovné vyberať.

Diskusia k téme plateného parkovania bola na zastupiteľstve dlhá a búrlivá. Vážnosť situácie znásobovala aj asi 300 členná skupina obyvateľov mesta – aktivistov, ktorá jednotlivých diskutujúcich odmieňala striedavo piskotom a striedavo potleskom. Na obyvateľoch Košíc bolo vidno, že po pol roku búrlivých diskusií sú už z celej situácie unavení a znechutení. Okrem toho mnohí boli zastrašení aj policajnými manévrami, ktoré organizoval magistrát mesta.

ĽS Naše Slovensko sa tvrdo stavia proti tomu, aby súkromné firmy zarábali na poplatkoch, ktoré občanom niekto povinne nanúti príkazom. Považujeme to za tú najprimitívnejšiu formu okrádania, pretože občania sa pred takýmto kšeftom súkromnej firmy nemajú ako brániť. Preto sme sa aj na mestskom zastupiteľstve v Košiciach postavili na stranu slušných ľudí, ktorých predstavitelia mesta plánujú zneužiť na svoje kšefty s parkovným. Primátor Raši sa však nezastal záujmov ľudí. Tí sú mu už dávno ukradnutí. Práve naopak. Nespokojných občanov a Kotlebovcov označil za “čistých extrémistov” a “agresorov”, ktorých jeho mestská polícia v prípade potreby “zrovná so zemou”. Až takto ďaleko zašla pachtivosť upadajúcich SMERákov. Zo svojich pozícií sa snažia vytĺcť, čo to dá.

Dúfajme, že Košičania nestratia pamäť a v komunálnych voľbách, ktoré budú o dva roky, to poslancom SMERu na čele s primátorom Rašim náležite vrátia aj s úrokmi!

- Reklama -