Krajčí (OĽaNO-NOVA): Koaliční poslanci sa vykašľali na výbor, ktorý mal riešiť rekordnú stratu VšZP

0
Marek Krajčí (Autor: Archív M. K.)

Na výbor neprišli predseda Š. Zelník (SNS), podpredseda T. Bastrnák (Most-Híd) a členovia I. Janckulík (Most-Híd), R. Raši (Smer), J. Blanár (Smer) a J. Valocký (Smer). Opoziční poslanci tak mohli len neoficiálne rokovať s ministrom zdravotníctva T. Druckerom, generálnym riaditeľom VšZP M. Kočanom a bývalým riaditeľom M. Vaďurom.

„Hoci minister i šéf poisťovne deklarujú, že poistenci nemusia mať žiadne obavy, katastrofálne hospodárske výsledky musíme okamžite riešiť. Aj preto je úplne nepochopiteľné, akým spôsobom koaliční poslanci odignorovali mimoriadny výbor. Boja sa zodpovednosti. Nie sú schopní ponúknuť riešenia, tak výbor bojkotovali,“ tvrdí poslanec a podpredseda výboru Alan Suchánek.

„Bývalý riaditeľ Vaďura tvrdí, že vinu určite necíti, on za nič nemôže, zlý je podľa neho choro postavený systém, ktorý takto nemôže dlhodobo fungovať. Nedokázal však vysvetliť, čo ho oprávňovalo znižovať technické rezervy poisťovne a tak vygenerovať jeden z najhorších výsledkov hospodárenia poisťovne v jej histórii,“ skonštatoval M. Krajčí.

- Reklama -