Kiššová (SaS): Dvadsať miliónov na zistenie, že vláda robí podnikateľom zle, je drzosť

0

„Všetky vlády Roberta Fica chronicky ignorujú sťažnosti podnikateľov a ich organizácií na ukladanie nezmyselných povinností, ktoré komplikujú podnikanie. Rovnako aroganciou sebe vlastnou vládna koalícia zhodila zo stola aj návrhy SaS na zlepšenie podnikateľského prostredia, ktoré sme zhromaždili v Agende 2020,“ hovorí Kiššová.

Pripomína, že rovnako existuje veľa dôkazov, ako pri preberaní právnych predpisov Európskej únie Ficove vlády idú nad ich rámec a zvyšujú tým regulačné bremeno podnikania. „Za všetky stačí spomenúť zákon o odpadoch, ktorý núti vyše 560 tisíc podnikateľských subjektov na Slovensku uzavrieť zmluvy na likvidáciu odpadu s jedenástimi odpadovými spoločnosťami a ktorý aj vďaka tomu ašpiroval na víťazstvo v súťaži o byrokratický nezmysel roka,“ dodáva Kiššová.

Osobitnou témou je podľa nej hospodárska politika vlád Roberta Fica, ktorej absolútnou dominantou sú dotačné schémy pomáhajúce predovšetkým vybraným podnikateľským subjektom. „Výsledkom je deformované podnikateľské prostredie a klientelizmus. Presne z takejto pomýlenej politickej predstavy o ekonomike vznikol nápad vlakov zadarmo,“ podotýka Kiššová.

Spomenuté výhrady sú však dobre známe, opakujú sa po dlhé roky, no s minimálnou odozvou vo Ficových vládach. „Preto je drzosť, ak minister hospodárstva Peter Žiga je ochotný investovať 20 miliónov erárnych eur na projekt posudzovania vplyvov zákonov na podnikateľské prostredie. Bude to len ďalší tunel, ktorý do verejných financií kope strana Smer-SD,“ uzatvára Kiššová.

- Reklama -