Kiska v Nitre o extrémizme: V župných voľbách ide o veľa

0
Andrej Kiska (Autor: TASR)

„Žiaľ, župné voľby z pohľadu účasti našich občanov nie sú veľmi úspešné. Ako keby sme si neuvedomovali, že v župných voľbách ide o náš dennodenný život. V župných voľbách sa rozhoduje o tom, aké máme školy, aké máme cesty. Rozhoduje sa v nich o tom, ako funguje kultúra, divadlá, galérie. Ide o náš bežný život.

Chcel by som preto poprosiť všetkých našich ľudí, aby išli v sobotu voliť. Aby si našli priestor a pozreli sa na to, kto kandiduje za poslanca. Musíme si uvedomiť, že nie je to boj len o to, kto bude županom, ale aj o to, kto bude poslancom. Pretože poslanci sú tou hybnou silou, ktorá musí odsúhlasovať rozpočet, zásadné veci. Medzi poslancami je veľa schopných ľudí, ktorí chcú posunúť svoje regióny dopredu.

Rastie nám extrémizmus. Extrémisti sa aj v týchto voľbách aktivizovali. Ide o veľmi profesionálnu politickú silu, nebezpečnú politickú silu, ktorá by nás chcela dostať z Európskej únie, ktorá by nám najradšej nanovo postavila hranice a spravila z nášho moderného Slovenska nacionalistický, xenofóbny štát, kde ľudia nemajú mať radi ľudí iného náboženstva, inej farby pleti.

Nesmieme dať v župných voľbách signál, že sa týmto smerom bude uberať naša krajina. Vždy opakujem, že hoci sa Slovensku darí, potrebujeme, aby to ľudia pocítili doma, v svojej obci, mestečku, v regióne. Župné voľby sú práve o tom, aby sme preniesli ten úspech do jednotlivých regiónov. Slovensko nebude úspešné, kým nebudú úspešné regióny. A úspešné regióny, to sú župné voľby – to sú naši poslanci v župách a naši župani.

Preto by som chcel poprosiť ľudí, aby v sobotu prišli voliť.“

- Reklama -