KDH: Vládni poslanci ukázali, že im na občanoch Slovenska nezáleží

0
KDH (Autor: KDH)

Vládni poslanci ale odmietli náš pozmeňujúci návrh, aby majitelia vozidiel neplatili pokutu za technickú a emisnú kontrolu, ak ju vykonajú do 15 dní od jej doručenia.

„Tento návrh presadzujeme už dlhodobo. Už pred troma rokmi sme to navrhovali v parlamente, dali sme tento návrh do pripomienkového konania a rokovali sme aj na ministerstve dopravy. Keď sme tam neuspeli, tak to v parlamente predložil poslanec Ján Marosz. Vládni poslanci tento návrh odmietli. Pritom vláda zasiela 40.000 pokút za STK ročne slovenským majiteľom vozidiel. Naším návrhom sme chceli motivovať ľudí vykonať príslušnú kontrolu, aby po našich cestách jazdilo viac bezpečných vozidiel,“ povedal Pavol Zajac, podpredseda KDH a pokračoval:

„Vláda SR posiela už dva roky slovenským vodičom domov pokuty za neplatnú technickú a emisnú kontrolu, ale aj za neplatné diaľničné nálepky. Ale zahraničným vodičom pokuty za jazdu po slovenských diaľniciach neposiela. Preto ma veľmi mrzí, že vládni poslanci neboli ochotní odpustiť pokuty aspoň niektorým našim vodičom. Znova tak ukázali, že im na občanoch Slovenska nezáleží!“

- Reklama -