Jurzyca (SaS): Polovica z vyššieho výberu daní by stačila na zavedenie rovnej 17 percentnej dane

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Strana Sloboda a Solidarita opätovne zdôrazňuje, že polovica prostriedkov z vyššieho výberu daní (1,6 miliardy eur) by stačila na okamžité zavedenie 17 percentnej rovnej dane z príjmov právnických a fyzických osôb, ktorú SaS navrhuje vo svojom programe Agenda 2020,“ reaguje v stanovisku poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre Verejné financie Eugen Jurzyca.

Zároveň dodáva, že tieto financie by s rezervou postačovali na dôležité systémové opatrenia spojené so zlepšením zamestnávateľského prostredia, zdravotníctva a školstva. Rovnako tak na konsolidáciu verejných financií. „Toto je alternatíva, ktorú ponúka Slovensku strana Sloboda a Solidarita. Chceme, aby ľuďom ostali peniaze na financovanie ich vlastných rozhodnutí,“ hovorí Jurzyca.

Podotýka, že Robert Fico neustále tvrdí, že jeho politika k vyšším deficitom nevedie. „Skutočnosť je však taká, že deficit v roku 2014 bol vyšší než deficit v roku 2013 a deficit za rok 2015 bude spoľahlivo vyhodnotený až po parlamentných voľbách v roku 2016,“ uzatvára Jurzyca.  

- Reklama -