Hrnko (SNS): Verejnoprávne médiá nesmú ovplyvňovať politici

0
Anton Hrnko (Autor: SNS)

Anton Hrnko vyzval predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu SIS Gábora Grendela, ktorý je priamo spomínaný v medializovaných správach, aby za toto svoje konanie vyvodil osobnú zodpovednosť, ak sú tieto informácie autentické a pravdivé.

„Podľa môjho názoru osoba, ktorá kooperovala pri zverejňovaní informácii novinárom, ku ktorým by sa bez súčinnosti politikov len ťažko dostali, nemôže zastávať pozíciu predsedu tohto výboru, ktorý pracuje s nanajvýš citlivými informáciami. Takáto osoba predstavuje bezpečnostné riziko pre Slovenskú republiku,“ zdôvodnil výzvu podpredseda SNS.

Ak sa médiá titulujú statusom nezávislé a naše verejnoprávne médiá majú aj zo zákona vykonávať funkciu verejnoprávnosti, je dnes namieste obava, že sa tak nedeje. Práve naopak verejnoprávnosť slovenského rozhlasu a televízie je ohrozená. „Ide o priame ovplyvňovanie a možné prepojenie médií s politikmi. Preto je mojou povinnosťou pýtať sa relevantných priame otázky a čakám odpovede,“ vyzval Anton Hrnko.

Po zverejnení konverzácie medzi šéfom spravodajstva RTVS Lukášom Dikom a poslancom NR SR Gáborom Grendelom sa nikto na Slovensku nemôže tváriť, že sa nič nestalo. Aj preto Anton Hrnko poslal generálnemu riaditeľovi RTVS Václavovi Mikovi list. Po zverejnení tak závažných skutočností, ktorými je politické ovplyvňovanie verejnoprávnych médií, ktorými rozhlas a televízia sú, Slovenská národná strana očakáva opatrenia a riadne prešetrenia všetkých okolností tejto kauzy.

Mlčanie k danej téme je len tichým svedectvom, že nie je všetko v poriadku.

Otvorený list podpredsedu SNS Antona Hrnka adresovaný generálnemu riaditeľovi RTVS Václavovi Mikovi

- Reklama -