Hlavné mesto SR Bratislava privítalo v rámci medzinárodného projektu na podporu podnikania rakúskych partnerov

0
Bratislava (Autor: TASR)

Koncom novembra 2017 sa uskutočnila v rámci projektu CERIecon partnerská výmena, počas ktorej bratislavský Playpark navštívili začínajúci podnikatelia z partnerského Playparku vo Viedni. Účastníci oboch programov mali možnosť predstaviť svoje podnikateľské nápady a projekty, ktoré rozbiehajú. Navzájom si vymenili svoje praktické poznatky a skúsenosti v priestoroch bratislavského Playparku, ktorý je umiestnený v Univerzitnom technickom inkubátore STU – InQb. V Playparku Bratislava sa taktiež spoločne zúčastnili na workshope na tému „Ako začať úspešne podnikať bez peňazí – správnym plánovaním“. 

Hlavné mesto SR Bratislava je aktívnym finančným podporovateľom tvorivej dielne FabLab, ktorá sa nachádza vo Vedeckom parku Univerzity Komenského v Bratislave. Účastníci z Playparku Viedeň a Bratislava sa mali možnosť zoznámiť nielen so samotným Vedeckým parkom UK, ale aj  s otvoreným prostredím pre dizajnérov, vývojárov, umelcov, študentov a širokú verejnosť, ktorý poskytuje práve FabLab. Počas exkurzie boli účastníkom prezentované možnosti práce s najmodernejšími výrobnými technológiami 21. storočia, ktoré FabLab vykonáva pre vzdelávanie mládeže. 

Účastníci programu Playpark absolvovali aj návštevu priestorov partnera projektu CERIecon – Slovak Business Agency  – Národného podnikateľského centra a tvorivú dielňu Creative Point. Oboznámili sa s programami, ktoré môžu využívať začínajúci podnikatelia na Slovensku a v tvorivej dielni mali možnosť sami si vytvoriť rôzne veci z dreva.

Projekt CERIecon organizuje v rámci siete Playparkov sedem takýchto výmenných pobytov, ktorých cieľom je vytvoriť a prehĺbiť partnerské vzťahy, získať inšpiráciu a pomôcť začínajúcim podnikateľom získať kontakty aj v zahraničí. V projekte CERIecon, v ktorom je hlavné mesto SR komunikačným lídrom, spolupracuje sedem regiónov centrálnej Európy, okrem Slovenska aj Rakúsko, Nemecko, Poľsko, Taliansko, Česká republika a Chorvátsko.

 

- Reklama -