Gröhling (SaS): Nová ministerka môže okamžite vyriešiť tri problémy

0
Branislav Gröhling (SaS) (Autor: archív B.G.)

„Po prvé, mala by sa vyjadriť, čo bude ďalej s plánovanou reformou Učiace sa Slovensko, ktorú exminister Plavčan sľuboval viac ako rok a ktorá sa stále ani len nezačala,“ hovorí Branislav Gröhling, poslanec NR SR a tímlíder strany Sloboda a Solidarita pre školstvo.

„Po druhé, ministerka by mala povedať, či nájde financie na celoplošné Testovanie 5 alebo sa uspokojí iba s elektronickou verziou na niekoľkých školách. A po tretie, šéfka rezortu školstva by mala rozhodnúť o ročnom odklade vzdelávacích programov pre deti so zdravotným znevýhodnením. Tie sú kritizované ako nerealizovateľné či chybné, a preto je nevyhnutné vyhradiť čas na ich prepracovanie,“ tvrdí Branislav Gröhling.

Podľa poslanca NR SR za SaS ide o zvládnuteľné úlohy. „Problémy rezortu sú známe dlhodobo a ministerka sama pochádza z tohto prostredia, preto si myslím, že netreba strácať čas a treba začať tam, kde je možné riešiť ich okamžite,“ uviedol B. Gröhling a dodal: „V dlhodobom horizonte by ministerka mala nájsť spôsob, ako vypovedať miliónové zmluvy na eurofondy s pochybnými firmami. Musíme sa vyhnúť tomu, aby v prípade nepreplatenia zmlúv Európskou komisiou na celý tento škandál nedoplatili občania z vlastných daní.“

- Reklama -