Gröhling (SaS): Ministerstvo školstva chce umlčať akékoľvek reformné snahy

0
Branislav Gröhling (SaS) (Autor: archív B.G.)

Podľa Gröhlinga je tento postup v príkrom rozpore so zákonom o konflikte záujmov i programovým vyhlásením vlády. Zákon verejným funkcionárom doslova prikazuje, aby pri výkone svojej funkcie presadzovali a chránili verejný záujem a v programom vyhlásení sa vláda zaviazala postupovať tak, aby občania dostávali za peniaze odvedené na daniach skutočnú hodnotu v podobe kvalitných a dostupných služieb.

„Inštitút analyzoval súčasný stav v školstve, skúmal rôzne oblasti a navrhoval riešenia. Jeho zrušením ministerstvo ukazuje, že už ani len nechce vidieť, aký je súčasný stav školstva. Namiesto toho – bez podkladov od odborníkov a bez analýz – sa bude na ministerstve rozhodovať od zeleného stola,“ povedal B. Gröhling.

Tímlíder SaS pre školstvo upozorňuje, že Inštitút vzdelávacej politiky vypracoval štúdie na rôzne pálčivé problémy slovenského školstva, akými sú racionalizácia, učebnicová politika, zvyšovanie platov učiteľov, kreditový či kariérny systém pre učiteľov, ale ministerstvo ich systematicky prehliadalo.

„Ministerstvo opätovne dokazuje, že SNS o reformu školstva nemá najmenší záujem. Ministerka Lubyová spravila ďalší krok k tomu, aby sa na ministerstve školstva o žiadnych reformných snahách alebo návrhoch na zlepšenie ani len nehovorilo,“ uzavrel poslanec SaS Branislav Gröhling.

- Reklama -