Gröhling (SaS): Ministerka hľadá výhovorky na to, prečo reforma nebude

0
Branislav Gröhling (SaS) (Autor: archív B.G.)

„Dnes je jasné, že reforma sa realizovať nebude a pani ministerka iba hľadá výhovorky. Nechcem špekulovať o tom, kto reformu stopol a či sa prestala páčiť SNS. Isté je, že odborníci niekoľko mesiacov písali dokument vo viere, že idú reformovať školstvo, a teraz podľa pani Lubyovej tvorili vlastne nerealizovateľnú reformu bez rozpočtu či politickej podpory,“ povedal tímlíder SaS pre školstvo B. Gröhling.

Podľa poslanca je vyhováranie sa na rozpočet neprofesionálne. „Úlohou ministerstva je predsa vyrokovať peniaze potrebné na reformné zmeny. Na koho chcela pani ministerka túto svoju povinnosť delegovať?“ pýta sa člen Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.

Gröhling tiež reaguje na argument ministerky o hľadaní politickej podpory pre reformu. „Opozícia sa vyjadrila už dávno, že rozumné kroky podporí, hoci na nás to nestojí. Stojí to na vláde, ktorá školstvo považuje podľa svojich slov za prioritu. Bohužiaľ, máme ďalší dôkaz, že ide len o prázdne reči.“

Poslanca za SaS najviac trápi, že deti, študenti, učitelia i rodičia stratili drahocenný čas. „Za tie mesiace mohli mať žiaci učebnice, učitelia mohli byť spravodlivejšie ocenení a rodičia lepšie informovaní. Namiesto toho prešľapujeme na mieste alebo čo je ešte horšie, vraciame sa kamsi do 19. storočia.“ dodal Branislav Gröhling.

- Reklama -