Galko (SaS): Policajná arogancia je dôsledkom arogancie moci

0
Ľubomír Galko (SaS) (Autor: sita)

„Predvoláme si policajného prezidenta Tibora Gašpara i ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby nám podali správu,“ povedal člen výboru a podpredseda SaS Ľubomír Galko. Doplnil, že najlepšie by bolo, keby na výbor už prišiel iný policajný prezident a iný minister vnútra.

„Slovenský policajný zbor, žiaľ, nie je výkvetom cností a nachádzajú sa v ňom aj ľudia so sklonmi k násiliu a brutalite. Takže stačí vhodná atmosféra a konanie policajtov začnú ovládať nízke pudy, hoci je v rozpore so zákonom, v rozpore s ich poslaním pomáhať a chrániť,“ povedal poslanec SaS.

Za zlú atmosféru v policajnom zbore sú podľa liberála zodpovední minister vnútra Kaliňák, jemu podriadený policajný prezident Gašpar a v konečnom dôsledku premiér Robert Fico, ktorý tento skompromitovaný tandem drží vo funkciách.

„Aký príklad dostávajú policajti od Kaliňáka, Gašpara a Fica? Ak im budú slepo slúžiť, môžu fackať svedkov, až im popraskajú ušné bubienky, môžu kopať s pasiou do dievčiny, môžu bezhlavo tasiť zbraň a zabíjať nevinných. Policajná arogancia je dôsledkom arogancie moci,“ uviedol Ľ. Galko.

Najhoršie podľa tímlídra SaS pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť je, že opakujúca sa policajná brutalita a šikana sa zrejme deje v oveľa väčšom rozsahu, ako sa o nej dozvedáme zo svedectiev. „Policajti si rovnako ako Kaliňák či Fico užívajú beztrestnosť a prípady, keď sú prichytení pri porušovaní zákona a potrestaní za to, sú výnimkou. Násilníkom v policajnom zbore to zvyšuje guráž.“

Podpredseda SaS je presvedčený, že Slovensko sa mierou demoralizácie orgánov činných v trestnom konaní pretvára na policajný štát, ktorý neslúži občanom, ale vyvolenej skupine bezcharakterných a chamtivých ľudí pri moci.

„Pre nastolenie spravodlivosti na Slovensku je absolútne nevyhnutné týchto ľudí čo najskôr odstaviť od kormidla. Nebude pokoja na Slovensku, kým ministrom vnútra bude Kaliňák. Vyzývam všetkých čestných policajtov, aby nestratili ľudskú tvár a bojovali s čiernymi ovcami v policajnom zbore,“ uzavrel Ľubomír Galko.

 

- Reklama -