Gábor (Most-Híd): Kedy keď nie teraz?

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Nechajme nezmyselné hysterické vzbury opozície a radšej nalejme čistú vodu do pohára. Druhé kolo volieb do VÚC v skutočnosti vytvoril len strach.  Už samotné župy boli vytvorené umelo, s účelom, aby pomer Maďarov bol čo najmenší. Ale to nestačilo! Obava z toho, že Maďar môže vyhrať voľby v Trnavskom alebo Nitrianskom samosprávnom kraji viedlo k tomu, že pôvodný vládny návrh o jednokolovej voľbe bol v parlamente pomocou strán SDĽ a HZDS zmenený na dvojkolový. Tento zákon vytvoril strach, a môžeme to skloňovať ako chceme, druhé kolo dopomohlo k tomu, aby sa fašizmus dostal k moci v Banskobystrickom kraji.

Teraz opozícia straší tým, že táto zmena pomôže Kotlebovi znovu sa dostať k moci.  Ale nie, tomu pomôže jedine nečinnosť demokratických síl. Keď nepresvedčíme občanov, že tento človek nie je frajer, neponúka riešenia a ani ako predseda kraja nič nedosiahol, len vtedy máme šancu. A to sa dá dosiahnuť len prácou a kooperáciou, a nie tak, že ho budeme pokladať za neporaziteľného, ktorého chceme zabrzdiť umelými a zlými zákonmi. Toľko o demokratickosti zákona, ale ešte by som rád zdôraznil jeho možnosti.

Ešte za SMK sme sa rozhodli, že zmeníme tento zákon, veď nepriamo bol namierený proti Maďarom. Samozrejme, sme sa tohto záväzku držali naďalej aj vo farbách Most-Híd. Naša strana sa vždy smelo postavila za občianske hodnoty, a teraz tu máme šancu, aby v župných voľbách mohol vyhrať napríklad aj kandidát patriaci k národnostnej menšine. Je čas na ďalší rozvoj stredných škôl a infraštruktúry Južného-Slovenska.

Politická scéna na južnom Slovensku musí nájsť takého kandidáta, ktorý spojí obe strany. Kandidáta, ktorý nebol súčasťou žabomyšej vojny. Sme dosť zrelý na túto úlohu? Podarí sa nám využiť možnosť, alebo kvôli nezmyselnému odporu našu šancu vyhodíme cez okno?

- Reklama -