Frešo (SDKÚ-DS): Ficov sociálny balíček – jachtárom 10-tisíc, invalidom ani cent!

0
Pavol Frešo (Autor: SITA)

„Úprimnosť slov každého politika sa dá odhaliť na základe jeho skutkov. Robert Fico má politickú silu na to, aby pretlačil sociálny balíček aký sa mu zapáči. Ak by však svoju sociálnosť myslel skutočne úprimne, určite by v jeho druhom balíčku nechýbala adresná pomoc napríklad pre telesne postihnutých. Tú v ňom však nenájdete. Naopak, vo svojej rezerve našiel peniaze, aby podporil jachtárov. To je výsmech,“ uviedol predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Prvoradou úlohou štátu totiž je, aby ochraňoval apomáhal tým najslabším, ktorí sa o seba nedokážu postarať. A takými bezpochyby telesne postihnutí sú. Práve oni majú častokrát vyššie náklady na život, na opatrovníka, stavebné úpravy svojich domovov či príležitosti nájsť si zamestnanie.  Žiaľ, ani jeden z 15-ich bodov nového sociálneho balíčka sa netýka len ich.  Naopak ťažkosti, s ktorými dnes telesne postihnutí ľudia s rodinami zápasia, ich budú sprevádzať aj naďalej.

„Štát sa má postarať o tých, ktorí si sami nevedia pomôcť. Ostatným stačí, keď im nebude klásť prekážky. Namiesto pomoci tým, ktorí to naozaj potrebujú, si Robert Fico cielene kupuje skupiny voličov,” doplnil predseda Sekcie podnikania a zamestnanosti SDKÚ-DS Milan Roman.

- Reklama -