Danko (SNS): Stretnutie s predsedami parlamentov štátov Vyšehradsej skupiny

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Predseda parlamentu Andrej Danko spolu s delegáciou vycestuje v nedeľu 4.12. do Poľského mesta Przemyśl, kde sa stretne s predsedami parlamentov štátov Vyšehradsej skupiny V4. Z iniciatívy predsedu Sejmu Poľskej republiky pána Mareka Kuchcińského a predsedu Senátu Poľskej republiky pána Stanisława Karczewského sa v Przemyśli uskutočnia spoločné diskusie zamerané na aktuálne výzvy, ktorým v súčasnosti čelí Európska únia.

„Je zodpovednosťou lídrov iniciovať a viesť dialóg pre efektívne riešenie výziev, ktorým v súčasnosti čelíme. Tieto výzvy môžeme zvládnuť len silou skutočného spoločenstva štátov. Na Bratislavskom parlamentnom samite sa ukázalo, že aj v národných parlamentoch sme si plne vedomí zodpovednosti za spoločný európsky projekt, preto veľmi oceňujem iniciatívu predsedu Sejmu Poľskej republiky a predsedu Senátu Poľskej republiky stretnutia predsedov parlamentov štátov Vyšehradskej skupiny V4“, povedal predseda NRSR Andrej Danko.

Na neformálnom stretnutí predsedov parlamentov štátov Vyšehradskej skupiny V4 bude diskusia zameraná na politické otázky vo vzťahu k Európskej únii, posilňovanie úlohy národných parlamentov, hodnotové otázky, budúce perspektívy, ako aj praktické aspekty a nové možnosti aktivizácie V4.

- Reklama -