Danko (SNS): Potrebujeme zdravý súkromný sektor a silný štát

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko sa dnes zúčastnil Medzinárodnej konferencie SES 2016.Diskusia na konferencii bola zameraná na tvorbu podmienok pre dlhodobú stabilitu dodávok energií pre ekonomiku Slovenskej republiky, jej rozvoj podnikateľského sektora a zamestnanosti.

Na 13. medzinárodnej konferencii pre odborníkov z priemyslu, energetiky, školstva, štátnej správy, európskych a medzinárodných organizácií vystúpil predseda NRSR Andrej Danko. „Sme predsedajúcim štátom a máme zodpovednosť aj za energetiku, ktorá je najstrategickejšou oblasťou v Európskej únii. Je veľmi dôležité, aby boli pri energetickej bezpečnosti nastavené jasné pravidlá z hľadiska postoja jednotlivých štátov. V tejto oblasti potrebujeme zdravý súkromný sektor a silný štát. Je preto dôležité zriadiť štátny energetický holding, ktorý nastaví pravidlá podnikania a bude oboznámený so všetkými subjektami, ktoré na energetickom trhu fungujú“, povedal predseda NRSR Andrej Danko.

Energetická oblasť v rámci únie potrebuje pripraviť nový dizajn energetického trhu. Budúca podoba trhu by mala stanoviť rámec pre veľkoobchodné trhy, ale tiež pre maloobchodné, ktorý umožní lepšie zapojiť zákazníka do trhu energetiky. Tvorba nového dizajnu energetického trhu je základnou kostrou Medzinárodnej konferencie SES 2016.

- Reklama -