Danko (SNS): Politická kampaň sa preniesla do online priestoru. Preto je dôležité nastaviť pravidlá, ktoré budú platiť pre všetkých rovnako..

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Politici a odborníci na voľby analyzovali priebeh ostatných volieb, či už komunálnych alebo prezidentských. Zhodli sa na tom, že predvolebný boj sa presúva z regulovaného prostredia do digitálneho, ktorý zatiaľ nemá jasne špecifikované pravidlá. „Sme svedkami toho, kedy v digitálnom priestore vznikajú fenomény, ktoré si vyžadujú zodpovedný prístup. V minulosti bol problém kontrolovať billboardy, dnes je potrebné riešiť politickú kampaň na sociálnych sieťach,“ vysvetlil v krátkom vyhlásení po diskusii. Ako predseda parlamentu dodal, je potrebné nastaviť mechanizmy, podľa ktorých sa bude postupovať v prípadoch porušenia pravidiel predvolebných kampaní. „Ak niekto vo voľbách zavádza, klame, neuvádza finančné zdroje, musí rátať so sankciami. Tie môžu byť rôzne a ich podoba ešte bude predmetom rokovaní.“ Rovnako dodal, že si dal vypracovať komparatívnu analýzu, ako túto situáciu rieši Nemecko, Belgicko či Rakúsko.

V najbližších dňoch zároveň plánuje poslať predsedovi vlády Petrovi Pellegrinimu list, v ktorom požiada vládu o legislatívnu prípravu návrhu.
Danko v závere ako reakciu na dnešné mediálne zavádzanie o jeho politickej orientácii doplnil: „Pre mňa je prioritou Európska únia. Minulý týždeň som sa dokonca zúčastnil stretnutia s predsedami parlamentov únie. Hovorím o tom, že naše politické smerovanie by malo byť vyvážené, ani proruské ani proamerické, ale európske.“

- Reklama -