Danko (SNS): Nečakajme žiadne hádky, spolupracujeme ďalej

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Predseda SNS doplnil, že v koalícii spolupracujú a musia sa učiť vysvetľovať si veci i v novom zložení vlády. „Hektika z posledného obdobia nám neumožňovala vzťahy nanovo nastavovať. Máme za sebou priateľské stretnutie so širším vedením strany, ktorého formát asi budeme opakovať. Mal som pocit, že nám to dalo veľa,“ usúdil Andrej Danko.

Na stretnutí sa hovorilo i o zlepšení komunikácie v regionálnych štruktúrach aj z hľadiska blížiacich sa komunálnych volieb. „Plne si uvedomujeme zodpovednosť pri riadení štátu. Pre nás to nie je hra, ale práca, ktorá sa robí veľmi ťažko. Problém je, že žijeme v čase, kedy sa informácie vnímajú povrchne a nikto neskúma, či niekomu ublížia. Je pre mňa výzva, aby sme aj s týmto fenoménom niečo robili,“dodal šéf Slovenskej národnej strany.

Predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák ešte pred rokovaním vedenia SNS s premiérom reagoval na medializované správy. „Ide nám o nastavenie ďalšej komunikácie, aby sme sa nedozvedali z médií, čo sa momentálne deje a čo sa bude diať,“ upresnil. Na otázku, že SNS svoje výhrady tlmočila práve cez médiá, poslanec SNS odpovedal, že každý má právo komunikovať svoje potreby a pripomienky. „Myslím si, že nami zvolená forma bola a je úplne v poriadku. Problém je, že my sme sa niektoré naozaj závažné fakty dozvedeli cez médiá, tomu sa chceme do budúcna vyhýbať,“ ozrejmil.

- Reklama -