Bugár, Žitňanská (Most-Híd): Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Už dlhšiu dobu sme svedkami pokusov o relativizáciu nacistických zločinov páchaných na židovskom obyvateľstve krajín okupovanej Európy a o popieranie holokaustu vôbec. Dokonca sa to už deje aj priamo na pôde nášho parlamentu s vedomím, že sa nikomu nemôže nič stať. Bohužiaľ nie sú to len ojedinelé a pomýlené výkriky zopár osôb, ale programový a cielený pokus zmeniť politické a spoločenské pomery v našej krajine.

Strana Most-Híd je presvedčená, že zľahčovanie a akceptovanie radikálnych názorov vychádzajúcich už aj z úst parlamentných politikov je pre našu krajinu veľmi nebezpečným javom. Demokracia musí byť rovnako silná ako tí, ktorí ju ohrozujú. Na jednej strane je potrebné na tieto skutočnosti reagovať aj legislatívnymi zmenami, čo sme v uplynulom roku aj urobili prijatím novely trestného kódexu, či zriadením znaleckého odboru na ministerstve spravodlivosti. Na strane druhej len to nestačí. Rovnako dôležité je, aby sa osobnosti politického a spoločenského života dokázali verejne ozvať a zastať sa tých, ktorí sa stávajú terčom nenávisti.

Strana Most-Híd bude naďalej vystupovať proti prejavom fašizmu, extrémizmu, xenofóbie, rasizmu, či diskriminácie rôzneho druhu. Považujeme to za našu povinnosť aj voči všetkým tým, ktorých pamiatku si dnes pripomíname.

Béla Bugár
predseda Most-Híd, podpredseda NRSR

Lucia Žitňanská
podpredsedníčka Most-Híd, podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti

- Reklama -