Bratislavský samosprávny kraj: Droba bude mať troch vicežupanov

0
Juraj Droba (Autor: TASR)

„Zvolili sme vicežupanov a teším z toho, že sme sa väčšinovou podporou zhodli a zvolili troch kvalifikovaných odborníkov. Tí zastrešia tri kľúčové oblasti a to dopravu, sociálne služby a životné prostredie. Na najbližšie obdobie nás čakajú dva kľúčové kroky. Prvým bude schválenie rozpočtu v januári a druhým veľkým krokom bude programové vyhlásenie BSK. To bude presne sto dní od nástupu do funkcie, teda 13. marca 2018,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Novozvolené poslankyne a poslanci zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom prvom pracovnom zasadnutí schválili oba body, ktoré dnes mali v programe. Jasné je teda, kedy sa budú poslankyne a poslanci budúci rok pracovne stretávať, ale známe sú už aj mená členov a predsedov jednotlivých Komisií BSK.

Súčasťou hlasovania boli aj traja kandidáti na podpredsedov BSK. Svoj post poslankyne a aj vicežupanky obhájila starostka bratislavských Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová, ktorá bude mať na pod palcom oblasť dopravy, druhou vicežupankou sa stala Elena Pätoprstá zodpovedná za oblasť životného prostredia a trojicu podpredsedov BSK uzatvára Mikuláš Krippel, ktorý bude mať na starosti sociálnu oblasť, ktorej sa profesionálne venuje už viac rokov.

Zvolení boli aj jedenásti predsedovia komisií BSK. Mandátovú komisiu povedie Zuzana Schwartzová, Finančnú komisiu István Pomichal, komisiu na ochranu verejného záujmu Peter Tydlitát. Predsedom komisie dopravy sa stal Ján Buocik, komisie kultúry Zuzana Rattajová, komisie životného prostredia, regionálneho rozvoja a územného plánovania Martin Vlačiky, Komisie školstva, športu a mládeže Juraj Jánošík, komisie európskych záležitostí, regionálnej spolupráce a cestovného ruchu Barbora Oráčová, komisie majetku, investícií a verejného obstarávania Mária Hudáková, komisie zdravotníctva a sociálnych záležitostí Juraj Štekláč a za predsedu dotačnej komisie bol zvolený Dušan Pekár.

- Reklama -