Bratislava: Tento týždeň primátor odovzdá ocenenie Senior roka 2017

0
Primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal (Autor: SITA)

Udeľovanie ceny Senior roka sa bude konať vo štvrtok 12. októbra v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca, kedy si toto významné ocenenie osobne z rúk primátora prevezmú bratislavskí seniori, ktorí boli vybraní zo zaslaných návrhov od jednotlivcov alebo organizácií. Do dnešného dňa bolo za roky 2011 – 2016 celkom ocenených 26 seniorov.

Toto ocenenie udeľuje primátor Ivo Nesrovnal Bratislavčanom, ktorí v našom hlavnom meste pôsobili pracovne, angažovali sa vo verejnej sfére alebo záujmovej činnosti a aj v súčasnosti na dobrovoľníckej báze pôsobia v občianskej, sociálnej, kultúrnej, športovej či inej oblasti.

„Tak ako po minulé roky aj tento rok mesto ocení tých seniorov, ktorí sa najviac angažovali na aktívnom živote mesta. U nominovaných seniorov na titul Senior roka si vážim hlavne to, ako im záleží na našom hlavnom meste, aby sa v ňom lepšie žilo a svojou angažovanosťou vo verejnej sfére alebo záujmovej činnosti dokazujú, že im to robí radosť a keď ide o dobrú vec, že na veku nezáleží,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Okrem udeľovania ocenenia Senior roka 2017 patria k Seniorfestu, ktorí sa medzi staršími občanmi hlavného mesta teší veľkej obľube, aj ďalšie podujatia zamerané na vzdelávanie, kultúru či šport. Významnou úlohou samosprávy je prispievať k aktívnemu starnutiu dôchodcov a k vytváraniu dostatočných príležitostí pre ich spoločenské vyžitie s cieľom vyzdvihnúť ich užitočnosť pre spoločnosť, podporovať aktívne starnutie, zvýšiť jeho uznanie, solidaritu medzi generáciami, vitalitu a dôstojnosť všetkých ľudí.

 

- Reklama -