Bratislava: Stretnutie primátora s talentovanou mládežou 2017 a vyhlásenie víťazov súťaže smArt ciTy Bratislava budúcnosti

0
Primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal (Autor: SITA)

„Veľmi rád stretávam mladých ľudí, ktorí pozerajú dopredu a zaujímajú sa o veci okolo seba.. Pri týchto stretnutiach si vždy uvedomím, že naša krajina má pred sebou úspešnú budúcnosť, ktorej motorom sú práve mladí talentovaní ľudia. Snažíme sa z Bratislavy vytvoriť kvalitné a inteligentné „smart“ mesto, preto je pre nás pohľad očami týchto mladých ľudí nesmierne dôležitý a inšpiruje nás ku zmene Bratislavy k lepšiemu,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Výber ocenených žiakov uskutočnila výberová komisia na základe zaslaných nominácií, ktoré prišli na základe verejnej výzvy hlavného mesta do 19. 5. 2017 v 5 kategóriách: šport, kultúra, jazyky, technické a prírodné vedy, profesia a voľný čas. Hlavnými súťažnými kritériami výberu bolo najmä vrcholové umiestnenie nominovaných v medzinárodných a celoslovenských súťažiach či na majstrovstvách.

Z celkového počtu nominovaných 104 jednotlivcov a 6 skupín, boli ocenenia udelené pre 7 žiakov v kategórii kultúra a umenie, pre 4 jednotlivcov a pre 4 športové kolektívy v kategórii šport, pre 5 žiakov v kategórii jazykových znalostí, pre 3 žiakov a študentov v kategórii prírodné, technické a spoločenské vedy a pre 5 študentov v kategórii profesia a voľný čas.

Zároveň bolo udelené čestné uznanie pedagógom a trénerom za výchovu mladých úspešných reprezentantov hlavného mesta SR Bratislavy na medzinárodných súťažiach.

Novinkou tohto ročníka udeľovania ocenení primátorom Bratislavy v rámci stretnutia s talentovanými deťmi a mládežou Bratislavy bolo aj stretnutie s víťazmi výtvarnej súťaže smArt ciTy – Bratislava budúcnosti, ktorú v rámci 10. ročníka Bratislava objektívom detí a mládeže vyhlásil primátor hlavného mesta SR Bratislavy 2. marca 2017. Do tejto súťaže sa mohli okrem žiakov ZUŠ a CVČ zapojiť aj žiaci a študenti základných, stredných a vysokých škôl.

Do súťaže smArt ciTy na tému Bratislava budúcnosti o najkrajšie žiacke/študentské dielo, ktoré zachytáva predstavu o budúcnosti nášho mesta, sa dalo zapojiť zaslaním fotografie vo formáte GIF alebo JPG, výtvarným či audiovizuálnym dielom (na USB) v počte 1 ks do 10.4. 2017, pričom verejnosť mohla hlasovať o víťazoch jednak priamo, počas konania Bratislavských mestských dní 22. apríla,  keď boli nominované súťažné diela vystavené v Primaciálnom paláci, z čoho vzišli 3 víťazi. O ďalších 3 víťazoch rozhodovala verejnosť prostredníctvom online hlasovania do 31.5.2017. Následne bola ešte udelená aj zvláštna cena poroty hlavného mesta SR Bratislavy práci, na ktorej robili súčasne dvaja autori.

Príjemným spestrením dnešného podujatia bol aj krátky hudobný program, ktorý si pre hostí aj víťazov pripravili talentovaní žiaci Základnej umeleckej školy J. Kresánka Karloveská.

- Reklama -