Baránik (SaS): Súdna moc si zaslúži autá strednej triedy, nie drahé limuzíny

0
Alojz Baránik (Autor: Reprofoto, Facebook)

Uvádza v stanovisku poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik a dodáva, že kvalita demokracie je daná aj tým, ako štátne orgány a ich predstavitelia narábajú so zvereným verejným majetkom.

„Ak by sme nároky na pohodlie predstaviteľov súdne moci mali odvíjať od toho, ako súdna moc na Slovensku funguje, ako ju vnímajú občania, zaslúžili by si miesto nákladných limuzín autá strednej triedy, a to z bazáru. Je mimoriadne poľutovaniahodné, že na riadiacich úrovniach štátnej správy dlhodobo absentuje normálna skromnosť, keď si vysokí úradníci a verejní činitelia jasne uvedomujú, že disponujú peniazmi daňových poplatníkov,“ myslí si Baránik.

Tieto zbohatlícke maniere majú svoje korene v socializme, keď sa komunistickí aparátnici vyvážali v tatrovkách, zatiaľ čo ostatní občania po dlhých rokoch odriekanie čakali so svojimi úsporami na škodovky v poradovníku. „Dnes nie sú poradovníky, ale arogancia moci a pohŕdanie občanmi zostala. Strana SaS žiada predsedníčku Súdnej rady Janu Bajánkovú, aby k nákupu limuzíny zaujala jasný postoj  a neskrývala sa za svoju kanceláriu. Podľa nášho názoru aj hospodárne nakladanie s verejným majetkom je súčasťou sudcovskej etiky,“ hovorí Baránik.  

- Reklama -