Baránik (SaS): Problémom súdnictva sú nevhodné osoby na najvyšších postoch

0
Alojz Baránik (Autor: Reprofoto, Facebook)

„Pritom nie je pravdou, ako na inom mieste naznačuje ZOJ, že jedinou problematickou osobou v súdnictve je Štefan Harabin. Vtedajší minister spravodlivosti a vzápätí predseda Súdnej rady SR a Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin systematicky obsadzoval dôležité posty ľuďmi, ktorí deformovali súdnictvo do jeho dnešnej podoby. Títo ľudia na svojich postoch aj po znížení priameho vplyvu Štefana Harabina dodnes v tichosti zotrvávajú a sabotujú všetky pokusy o obnovenie základných funkcií súdnictva,“ uviedol Baránik.

Podľa SaS, ak teda sudcovia žiadajú poslancov o zasadenie sa za to, aby mali nad fungovaním súdnictva naďalej rovnakú alebo dokonca ešte väčšiu kontrolu, mali by najskôr preukázať svoju vlastnú schopnosť očistiť sa od takých nevhodných osôb.

„Bohužiaľ, dnes sa tak často nedeje, čoho len jedným malým dokladom je aj posledný zoznam osôb nominovaných sudcami za kandidátov na členov Súdnej rady SR. Pokiaľ tento stav trvá, volení zástupcovia ľudu sú povinní konať v záujme budovania štátnosti, súčasťou čoho je aj riadny chod súdnictva,“ dodal Baránik. 

- Reklama -