Už niekoľko mesiacov otravuje Fico so sociálnymi balíčkami. Ide o najväčšiu volebnú korupcia v histórii Slovenska, tvrdí šéf liberálov

0
Zľava: Predseda strany NOVA Daniel Lipšic, predseda strany SaS Richard Sulík, podpredseda strany NOVA Marcel Klimek a predseda OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

„Trhová ekonomika znamená, že vláda nemôže presadzovať opatrenia, ktoré narušujú slobodnú súťaž,“ povedal Mihál. Napríklad vlaky zadarmo znevýhodňujú veľkú skupinu firiem, ktoré podnikajú v doprave, rovnako to znevýhodňuje všetkých ľudí, ktorí nebývajú v dosahu vlakových tratí. Vratky za plyn podľa Mihála zasa zvýhodnia iba občanov, ktorí kúria plynom, naopak, znevýhodnia všetkých, ktorí plynom nekúria. „Ide o zneužívanie štátnych peňazí na kampaň vládnej strany Smer,“ zdôraznil Mihál.

Namiesto balíčkov treba radšej znížiť DPH

Namiesto sociálnych balíčkov by SaS po úspechu vo voľbách zaviedla rovnú daň z príjmov vo výške 19 percent, ktorú by od roku 2019 znížila na 15 percent. Zníženie dane na 15 percent by podľa Eugena Jurzycu v prvom roku znamenalo výpadok vo výške necelej miliardy eur, tri sociálne balíčky sú rozpočtované na približne miliardu eur. „Nižšia daň by znamenala vyšší hospodársky rast,“ pripomenul Jurzyca.

Hlúpe, zbytočné a škodlivé opatrenia

„Už niekoľko mesiacov otravuje Fico so sociálnymi balíčkami. Zoberie na nich peniaze od tých, ktorí hodnoty tvoria a dá ich tým, o ktorých si myslí, že ho budú voliť. Ide o najväčšiu volebnú korupcia v histórii Slovenska,“ povedal predseda SaS Richard Sulík. Liberáli podľa jeho slov balíčky ako celok odmietajú, peniaze, ktoré do nich vláda investuje, by mohli ostať ľuďom. Opatrenia, ktoré Smer v balíčkoch navrhuje, sú podľa Sulíka buď hlúpe, zbytočné alebo škodlivé.


 

- Reklama -