Ministerstvo zahraničných vecí hľadá 30 stážistov do Bruselu

0
Budova Európskeho parlamentu v Bruseli (Autor: SITA)

Polročné predsedníctvo preberieme 1. júla 2016. Prvých osem stážistov bude v Bruseli pôsobiť od 1. januára, ďalších 22 od 1. apríla. V Bruseli budú do 31. decembra 2016. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 17. septembra.

Medzi úlohy stážistov bude patriť napríklad vypracovávanie záznamov zo zasadnutí pracovných skupín Rady EÚ, zabezpečovanie a koordinovanie stanovísk a materiálov podľa pokynov nadriadených, vypracovávanie odborných prác či administratívnych úloh, ale aj zabezpečovanie podujatí, ktoré stále zastúpenie organizuje.

Dobrá angličtina nutnosť

Uchádzači by podľa ministerstva mali vedieť, ako fungujú európske inštitúcie, mali by byť ochotní pracovať v prostredí s vysokým pracovným nasadením. Absolvovanie odbornej dlhodobej stáže v niektorej z inštitúcií EÚ alebo organizáciách, ktoré sa zaoberajú sektorálnymi politikami EÚ je výhodou. Záujemcovia by mali výborne ovládať slovenčinu, angličtinu ministerstvo požaduje na úrovni B2 alebo C1 a výhodou je znalosť francúzštiny aspoň na úrovni B1. Mali by tiež aktívne ovládať prácu s počítačom, mali by byť bezúhonní, komunikatívni, odolní voči stresu, mali by mať príjemné vystupovanie a veľmi dobré organizačné a analytické schopnosti.

Od úspešných uchádzačov sa bude vyžadovať bezpečnostná previerka na stupeň utajenia “vyhradené”. Pred vyslaním do Bruselu absolvujú mesačnú odbornú prípravu v ústredí ministerstva v Bratislave.

Viac informácií o podmienkach prijatia sa záujemcovia dozvedia na internetovej stránke rezortu diplomacie TU.

- Reklama -