Sexuológ, ktorý vyšetroval moslimov: Naše nezahalené ženy sú pre nich lovnou zverou

0
Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

Je to takmer rok, čo mnohých ľudí pobúril výrok českej herečky Veroniky Žilkovej. Tá k prípadu, keď migranti hromadne obťažovali ženy v Nemecku, pre PL povedala: „Je to podľa mňa silný pud prírody. Aj mnoho európskych žien časom svoj pud určite bude dobrovoľne smerovať k novým samcom, to opäť bude hlas prírody.“ Ako jej výrok s odstupom času vidíte? Mala podľa vás pravdu?

Keby exotickí imigranti boli pre naše ženy tak veľmi atraktívni ako pre pani Veroniku, nedochádzalo by k takým masovým sexuálnym agresiám. Ženy by pre nich boli ľahko dostupné. Ten výrok bol subjektívny a hlúpy. Dúfam, že to už došlo aj autorke.

Ako sa s takýmto správaním mužov majú ženy v Európe podľa vás vyrovnať?

Z dostupných prameňov sa zdá, že aj znásilnenie spáchané migrantskými exotmi zostáva trestným činom. S tým by sa mal vyrovnať štát, a to dôsledne. Veď starostlivosť o bezpečnosť občanov je zásadnou úlohou štátu.

Po tomto konflikte sa hovorilo, že sa budú robiť kurzy pre migrantov, aby ich naučili, ako sa v Európe k ženám správať. Majú podľa vás tieto kurzy nejaký význam?

Pochybujem. Títo ľudia sú príslušníci bigotnej náboženskej viery, ktorá je k sexu neobyčajne reštriktívna. Opakovane som vyšetroval moslimov, ktorí mi celkom vážne tvrdili, že o sexe sa s nikým nesmú baviť, lebo to ich náboženstvo zakazuje. Ako túto bariéru naši školitelia prelomia, na to som zvedavý.

Aký je vôbec rozdiel medzi sexualitou Európanov a práve mužov z Afriky a z arabských krajín?

To by vám azda dokázali povedať kultúrni antropológovia. Ja viem o moslimskej sexuálnej reštriktivite, prísnom zakazovaní masturbácie, ženských obriezkach a tiež o systematickej diskriminácii žien. Naše nezahalené ženy sú pre moslimských mužov často prosto len neviestkami, lovnou sexuálnou zverou.

Pokiaľ budú títo muži v Európe žiť dlhšie, napríklad aj viac generácií, zmení sa podľa vás ich pohľad?

V tomto smere sa hádam ich správanie zlepší, dúfam, že aj pod vplyvom primeraných trestov, ktoré ich poučí o neprípustnosti sexuálnej agresie a zneužívania detí. Títo ľudia majú tendenciu vytvárať uzavreté kultúrne komunity, kde sa vzájomne posilňujú v nepriateľskom postoji k väčšinovej populácii. Je dôležité tieto komunity rozptýliť a potierať v nich toleranciu k agresii všetkého druhu.

A čo napríklad ženská obriezka? Budú na nej podľa vás títo migranti trvať aj v Európe?

Kolegovia lekári z Veľkej Británie nedávno konštatovali, že brutálna ženská obriezka sa v tamojších moslimských komunitách praktizuje neobyčajne často. Nikto to tam netrestá, aj keď ide o zrejmé ublíženia na zdraví, hoci nábožensky motivované.

Prečo vôbec tento zlý zákrok po svojich ženách vyžadujú?

Robí sa to dievčatkám nielen v moslimských štátoch. Niektorí experti tvrdia, že islam vo svojich svätých textoch žiaden takýto výkon nepredpisuje. S islamom je to však spojené výrazne. Napokon aj v euroatlantickej civilizácii sa ešte pred nejakými osemdesiatimi rokmi vykonávalo chirurgické odstránenie klitorisu dievčatám, aby neprepadli onanii. Našťastie len veľmi zriedkavo.

Môže podľa vašich skúseností vôbec fungovať vzťah európskej ženy a muža napríklad z arabského sveta? Čo by pre ženu tento vzťah znamenal?

Riziká manželstiev medzi osobami z úplne odlišných kultúr sú dobre známe a píšu sa o tom aj romány. Ale zamilovaní ľudia žiadne racionálne argumenty nepočúvajú. Tak sa z času na čas stane, že sa európske dievča zapozerá do cudzinca na exotickej dovolenke alebo nadviaže vzťah s rovnako exotickým imigrantom. Opačný rodový gard je v týchto prípadoch podstatne menej častý. Veľké problémy potom plynú najmä z odlišného postavenia žien v kultúre domovských krajín týchto mužov. Nie každá žena sa tomu dokáže prispôsobiť. Nezostáva než odporučiť, aby sa s podmienkami života v domovskej krajine nápadníka ženy zoznámili skôr, ako do zväzku vstúpia.

Veľmi diskutovaný je problém takzvaných detských neviest. Čo na túto skutočnosť povedať?

Zákony majú platiť pre všetkých, teda aj pre tých, ktorí k nám z akýchkoľvek dôvodov prichádzajú. Keď niekto v euroatlantickej krajine obcuje s deväťročným dievčaťom, je jednoducho páchateľom pohlavného zneužívania, čo je u nás obzvlášť závažný zločin. Tých prichádzajúcich imigrantov by o tom mal niekto dôrazne poučiť. Snahu niektorých štátov robiť v tejto veci akúsi výnimku v zákonoch pre cudzincov považujem za obludnú.

Autor: David Hora

- Reklama -