Pavol Rusko a objednávka vraždy? Veď to nemá logiku. Neviem, čo je to za hru, tvrdí bývalý redaktor TV Markíza

0
Pavol Rusko (Autor: TASR)

Čo hovoríte na zadržanie Pavla Ruska, ktorý má byť podozrivý, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej? Vyšetrovanie začala NAKA na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka.

Keď to tvrdí pán Černák, tak to je jeho tvrdenie, ktoré ale musí preukázať. Táto informácia ma však prekvapila.

Vy ste v tom čase pracovali v TV Markíza a pri sporoch ste sa postavili na stranu pani Volzovej, máte nejaké informácie, že mala v tom čase obavy o svoj život?

V prvom rade bola predsa pod ochranou. Ochraňovali ju blízki ľudia z okolia Mariána Kočnera. Aj pán Rusko mal zabezpečenú ochranu. Bol odcestovaný a najskôr sa ukrýval na Mikulove a potom v Prahe.

Ako ste vnímali vzťahy medzi pánom Ruskom a pani Volzovou?

Vzťahy boli jednoznačne napäté a nepríjemné, keďže išlo o uznanie dlhov medzi spoločníkmi a nakoniec to vyvrcholilo až obsadením Markízy.

Mohlo to viesť k tomu, že by si Pavol Rusko skutočne objednal jej vraždu?

Myslím si, že pán Rusko neprišiel k takémuto záveru, lebo došlo medzi nimi k urovnaniu sporov, a to vstupom pána Milana Fila a Jána Kováčika. Všetko sa teda urovnalo. Po ďalšie si myslím, že by k tomu vedel viac povedať nebohý pán Siloš Pohanka, podnikateľ, ktorý predal pohľadávku firme Gamatex. Prečo by Rusko riešil nejaké objednávanie vraždy, keď prišlo k urovnaniu sporu? Logiku to podľa mňa nemá. Ich obchodný spor v konečnom dôsledku skončil dobre. Pani Volzová dostala peniaze a pán Rusko pokračoval ďalej v Markíze.

Podľa vás je to teda celé nepravdepodobné?

Podľa mňa je to irelevantné, pretože to by nemalo efekt a všetko by to padlo na Ruska. Skôr si myslím, že tu teraz ide o niečo iné, ale to je záležitosť pre vyšetrovateľov.

O čo iné by malo ísť?

To neviem povedať. Neviem, čo majú rozrobené policajti a komu o čo ide. Je známe, že sa tam dosť tvrdo ide po pánovi Kočnerovi, ale to iba z diaľky sledujem, že je vyvíjaný nejaký tlak. Čo je to celé za hru, ja neviem.

- Reklama -