Matovič pre PL: Bugár je vyžírka a mŕtvola, ktorá bude ešte pár rokov kšeftovať s Ficom. Kotleba nech si vyberie boha a obchoduje s ním alebo…

0
Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

Aké máte pocity z prvého zasadnutia národnej rady 7. volebného obdobia?

Pre mňa to nie je, akože, niečo nové. Normálny bežný parlamentný deň. Pre tých, ktorí sú tu prvýkrát, tak určite pre nich je to niečo iné. Výnimočné.

Nie je to pre vás výnimočné ani tým, že sú tu napríklad ľudia z ĽS NS?

Ľudia rozhodli. Myslím si, že to treba rešpektovať. Keď sa niekomu nepáči, že Kotleba mal veľa hlasov, tak treba zabojovať o jeho voličov, lebo tí voliči určite nie sú hlúpi, ale sú zúfalí.

Niektorí opoziční poslanci sa vyjadrujú v tom zmysle, že netreba sa už voči kotlebovcom stále vymedzovať, kritizovať ich a byť v neustálej opozícii voči nim. Čo si o tomto postoji myslíte?

Treba kritizovať nenávisť, ktorú šíri táto strana. Nemôžu zároveň hovoriť, že za Boha, za národ a zároveň šíriť nenávisť voči akejkoľvek rase alebo voči akémukoľvek etniku. A to títo ľudia, ktorí kandidovali na kandidátke tejto strany, robia. Preto treba dať Kotlebovi na výber. Buď nech si vyberie boha a teda nech obchoduje s pánom bohom vo svojej kampani, alebo nech si vyberie nenávisť. Pretože boh nie je nenávisť.

Béla Bugár sa nedávno vyjadril, že práve vy ste ten, ktorý šíri nenávisť, najmä keď Most-Híd a ďalších nazývate zradcami, a že toto vedie až k takým excesom, ako sú vyhrážky jeho dcére…

Pre mňa je Béla Bugár politická mŕtvola, ktorá sa ešte rok, dva alebo tri dožije svojich kšeftov, ktoré bude robiť so smerákmi. Zrejme o to mu asi v politike išlo. Za 27 rokov neurobil nič pre Slovensko a nikdy nebol schopný zobrať zodpovednosť. Stále sa iba zašíva v parlamente, nikdy nešiel do vlády. Jednoducho 27 rokov politická vyžírka a politická mŕtvola zároveň.

Podľa niektorých ste vy takýmito útočnými vyjadreniami ešte pred voľbami znemožnili vytvorenie pravicovej koalície. Čo si o tom myslíte?

Všetci vieme, že pravicová koalícia nevznikla preto, lebo Bugár s Procházkom podviedli svojich voličov. Hovorili im silou mocou, že so Smerom nepôjdu a pri prvej možnosti, ktorá bola, tak si pomaly polámali nohy, aby sa šupli Ficovi do postele, a aby mohli spolu s ním robiť kšefty. O nič iné v tomto prípade nešlo. Ak by mali čo i len najmenší úmysel, aby vznikla pravicová vláda, tak po tom, ako Danko na sneme niečo vyhlásil, zavolali by Sulíkovi a išli by sa s ním poradiť. Oni mu ani nezavolali, ani esemesku neposlali. Ani sa s ním nestretli a utekali sa rýchlo ponúknuť Ficovi. Z toho je jednoznačné, že všetko bolo dopredu dohodnuté, spáchali podvod na svojich voličoch.

Stále si myslíte, že súčasná vláda by sa mala volať Prvá vláda Lucie Žitňanskej?

Áno, lebo Lucia Žitňanská dávala od začiatku nádej tým ľuďom, ktorí si od začiatku mysleli, že Bugár je kšeftár. Dávala im nádej, že ona to nedopustí. Lucia Žitňanská teraz so svojou skupinou slovenských poslancov v strane Most-Híd bez problémov dopustila tento zločin na svojich voličoch. 

- Reklama -