Imigranti vám prinášajú deštrukciu. To, čo sa deje v západnej Európe, je totálna pohroma. Páchate samovraždu. Vyriešite to takto… Radí podplukovník izraelskej armády

0
Mark Babot (Autor: Archív M. B.)

Aký je váš pohľad na európsku migračnú krízu? Niekto hovorí, že tí ľudia sú utečenci a že im musíme pomôcť, dať im azyl a prijať ich do Európy, ale iní namietajú, že ide o ekonomických migrantov a prichádzajú sem len pre sociálne výhody (smerujú predovšetkým do bohatých sociálnych štátov ako Nemecko, Švédsko a Rakúsko). Objavuje sa dokonca aj názor, že ide o skrytých bojovníkov Islamského štátu a o islamských teroristov… Kde je pravda?

Pravda je niekde uprostred. Väčšinou ide o migrantov, niektorí z nich sú utečenci, ale takmer všetci sú islamisti, ktorí so sebou prinášajú semeno deštrukcie, dokonca aj keď ako súkromné osoby dokážu byť veľmi okúzľujúci. Základná otázka je, ako môže Európa alebo či môže Európa obrátiť vyznávajúcich moslimov na európskych demokratov…

Považujete masovú migráciu z islamských krajín za veľkú hrozbu pre európsku civilizáciu?

Ak koncept národného štátu, ustanovený Francúzskou revolúciou, nie je mŕtvy, tak je jasnou odpoveďou ÁNO!

Ak litovský alebo belgický národ vo svojej vlasti znamená jazyk, krajinu, folklór, kultúru, tradíciu, nezávislosť, vzájomné putá a dokonca niekedy aj náboženstvo, ako sa dá súhlasiť so zavlečením ideológie ako komunizmus, islamizmus či inej totalitnej ideológie, ktorá odmieta prijať iné hodnoty ako hodnoty vlastné tej či onej ideológii, do vlastnej krajiny?

Toto je hlavný problém s islamom. Iba sufistické a ahmadíjske verzie islamu sú prispôsobiteľné európskym hodnotám, ľudským právam, demokracii a národnému štátu. Ak viete žiť ako mierumilovný člen minority s maximom osobných, občianskych a náboženských práv, tak prosím. Ale musíte pochopiť, že akékoľvek skupinové či menšinové práva ako náboženské alebo národné znaky, kultúrne či tradičné práva vám nebudú poskytnuté ako členovi skupiny. Z tohto hľadiska je to, čo sa deje v západnej Európe, totálna pohroma.

Čo si myslíte o názore, že turecký prezident Erdogan používa migrantov ako zbraň, aby sa mohol vyhrážať Európe?

Samozrejme, to je správny názor. Dohoda medzi Európou a Tureckom je nástrojom v rukách Erdogana, aby mohol chytiť rybu v rozbúrených vodách. Podľa môjho názoru je on skôr súčasťou problému ako jeho riešením. Erdogan je súčasťou širokého islamského frontu, ktorý povstáva vo všetkých častiach Dar al-Islam (územie islamu, územie mieru – pozn. red.). Áno, Erdogan predstavuje reálny problém, pretože Turecko ako také nie je homogénnym národným štátom a podľa niekoľkých predpovedí sa rozdelí na niekoľko častí na základe národností: tureckej, kurdskej a alavitskej. Možno aj na viacero. Aby stabilizoval situáciu v Turecku, Erdogan orientuje stovky a tisíce utečencov či migrantov na Európu. A potom dostáva peniaze za to, že zastaví cunami.

Je zaujímavé, že migranti vyhlasujú, že sú utečenci, ktorí hľadajú bezpečie, ale nezostanú v prvej bezpečnej krajine podľa medzinárodného práva…

Imigrácia postupuje iba jedným smerom – z tretieho sveta do prvého (na Západ). Takže vyhlásenie o utečencoch nie je dosť tvrdé. Nejde o národnú, humanitárnu či náboženskú perzekúciu. ISIS, rovnako ako všetci irackí a sýrski militanti, sú moslimovia.

Áno, väčšina ľudí dáva prednosť úniku a vysvetľuje to vojnou. To sa dá pochopiť. Ale oni hľadajú lepší život, nie sú nevyhnutne pod priamou hrozbou a utiecť je ľahšie ako bojovať. V skutočnom ohrození života sú iba ozajstné minority: drúzovia, jezídovia, kresťania, Arméni, Kurdi. Zvlášť pre Kurdov existuje riešenie – rozsiahle autonómne kurdské územie v severnom Iraku a Sýrii. Čiže tam môžu ísť a prosperovať vo svojom vlastnom nezávislom štáte.

Prečo utečenci nejdú do bohatých arabských štátov Perzského zálivu a prečo ich tam neprijmú?

Odpovedali ste si svojou otázkou. V Perzskom zálive vládne niekoľko arabských beduínskych multimilionárskych hedonistov majorite nearabskej a nesunnitskej populácie. Kto chce zmeniť demografiu? Len Švédsko chce svoju samovraždu… Ako kresťanská, severská, sociálna, európska a demokratická krajina.

Jednoduchá otázka, ale už asi nejednoduchá odpoveď – ako riešiť migračnú krízu?

Krátkodobým riešením je konať ako štát za zvláštnych okolností. Absorbovať tých, ktorí boli preverení a nemajú nič spoločné s terorizmom. A tých, ktorí sa nechcú zmeniť na demokratických európskych mierumilovných občanov hovoriacich miestnym jazykom, vyhostite! Dokázal by som vám poradiť ďalších 150 bodov aktívneho konania, ale na to tu nie je priestor.

Dlhodobým riešením je potom vytvoriť staronový poriadok na Blízkom východe. Znovu zriadiť štátne útvary na základe národností, kmeňov či náboženstiev – štáty, v ktorých by mali ich občania spoločné korene, spoločné kotvy a spolupracovali by. Takéto štáty by potrebovali silné medzinárodné garancie svojich hraníc. Takže by mohli v nových hraniciach vzniknúť Kurdistan, Alavistan, Drúzistan, Turkménsko, Azeristan a tak ďalej. Samozrejme, taký operačný zákrok bude bolestivý, ale nebude to ako katastrofa, ktorá v oblasti postupuje. Zmyslom je reorganizovať hranice Iránu, Sýrie, Turecka, Iraku, Libanonu a tak ďalej a vymeniť populácie medzi jednotlivými štátmi.

Nedávno došlo k pokusu o vypálenie synagógy v Nemecku v meste Wuppertal, ktorý majú na svedomí moslimovia. Súd rozhodol, že to bol legitímny krok, ktorý ukázal ich odpor k politike Izraela v Gaze. Čo si o tom myslíte?

Toto je jedným zo samovražedných krokov Európy, rovnako ako dlho žijúci antisemitizmus mnohých európskych krajín a národov. Na druhej strane, pre židovskú populáciu existuje riešenie: ľudia nemusia žiť na mieste, kde sú v nebezpečenstve. Každá židovská osoba alebo osoba židovského pôvodu môže ísť do svojho národného štátu.

Je teda pre židov stále bezpečné žiť v Európe? Vieme, že mnohí židia opúšťajú Francúzsko, lebo sa obávajú útokov zo strany moslimských občanov Francúzska…

Mám príbuzných v Belgicku, sú tam na misii. Život je tam pre nich veľmi nepríjemný, a to som ešte dosť zdržanlivý…

Považujete migračnú krízu, masovú migráciu v Európe a islamizáciu Európy za hrozbu pre štát Izrael?

Rozhodne!

Čo si myslíte o intervenciách USA (a Británie, Francúzska) na Blízkom východe a čo o arabskej jari? Neprispelo to k vzostupu islamizmu? A nie je lepšie mať sekulárnych diktátorov typu Kaddáfího či Husajna ako Islamský štát?

Tak to je voľba medzi Skyllou a Charybdou…

Existujú obvinenia, že Islamský štát vznikol s pomocou administratívy USA a bol podporovaný Tureckom, Saudskou Arábiou, Katarom a štátmi Perzského zálivu… Noman Benotman (bývalý kolega Usámu bin Ládina) na jednej svojej prednáške povedal, že Hillary Clintonová rozhodla, že islamisti bojujúci proti Asadovi budú podporovaní dodávkou zbraní. Vieme, že Moslimské bratstvo v Egypte malo istú podporu od Obamu. Čo si o tom myslíte?

Ide väčšinou o konšpiračné teórie, aspoň podľa môjho názoru…

- Reklama -