A TERAZ SI TO VYPIJETE Veď je to krádež, hanba. Mladý obchodný zástupca sa tvrdo pustil do politikov

0
Obchodný zástupca Andrej (Autor: Archív)

Ste spokojný s prácou slovenských politikov? Je ich činnosť prínosom pre krajinu, ak áno, v čom napríklad?

Nie, som absolútne nespokojný. Práca politikov sa znížila na úroveň, keď tvorí už iba prínos pre nich samých a pre ich kamarátov. Je niekoľko otvorených a nevyriešených káuz, ktoré by v západnom svete otriasli celým systémom, avšak u nás sa to označí slovom kauza, očiernia sa novinári, vytiahne sa karta predsedníctva a súdržnosti, a tým to hasne. Nazvime veci pravými slovami, a to, že ide o krádeže, krádeže našich finančných prostriedkov.

Na čo by sa mali politici zamerať?

Bol by som rád, keby sa začali správať zodpovedne a s rešpektom k mandátu, ktorý dostávajú. Oni sú tu pre nás a nie my pre nich a to sa musí zmeniť. Nie sú nedotknuteľní páni, ktorí vyhrali imunitu a dostali sa ku korytu, prípadne nastrčení panáčikovia finančných skupín. Musia to byť ľudia, čo majú víziu, zodpovednosť a drive, aby posúvali národ dopredu. Táto stará garnitúra a tieto praktiky „tradičnej“ politiky spomaľujú Slovensko v rozvoji, zatvárajú nám dvere vo svete a vracajú nás do obdobia temna. Vrcholom však je to, keď sa elitní politici odmietajú vyjadriť k problematike a ku kauzám, z ktorých sú obvinení. Nechápu koncept politiky a predávania kolektívnej moci jednotlivcom. Oni by sa mali zodpovedať zo všetkého a stáť „nahí“ pred očami týchto ľudí. My im dávame moc a ak sa nemienia správať zodpovedne, tak sa im bude musieť zobrať.

Verejnosti už niekoľko týždňov dominuje kauza Bašternák. Aký je váš názor na ňu?

Kauzu? Ako som spomínal, je to krádež. Všetko do seba zapadá, všetko ukazuje jedným smerom. Neviem, či sú aj konkrétne dôkazy, ale verím, že ich nie je problém nájsť. Keby sa toto dialo inému než „nášmu“ človeku, verím, že už by to bolo vyriešené.

Ako hodnotíte postoj a kroky, ktoré robí koalícia v tejto kauze?

Kryje si svojich ľudí. Prístup Smeru ma neprekvapuje, zaráža ma správanie zvyšku koalície. Dovoľte mi sa opraviť, ani správanie Rada Procházku ma neprekvapuje, ale ten zvyšok platí. Vedia, že toto je posledné volebné obdobie a budú musieť odísť zo scény, čiže budú robiť všetko, čo je v ich silách, aby nahrabali čo najviac. Hanba. Hanba im a hanba národu, že to dovolí. Však nakoniec my sme si ich zvolili.

Čo hovoríte na opozičné pondelkové protesty pred Bonaparte? Boli ste na niektorom a majú zmysel?

Bol som a pôjdem zas. Majú zmysel, je to naše právo poukázať na to, keď je niečo v neporiadku, a už si to všímajú aj v zahraničí. Veci sa hýbu, ale pomaly. Chcem veriť, že to niekam povedie, ale začínam byť skeptický, no nevzdávam sa. Napríklad si myslím, že veľa ľudí počulo, pri akých malých kauzách sa odstupuje z funkcie na Západe. Dokonca na Ďalekom východe sú schopní spáchať samovraždu, ak spôsobia hanbu svojej rodine. No a tu… tu sa kradne už tak očividne, že v tom už ani nie je chochmes.

Je tento konflikt koalície a opozície pre Slovensko k niečomu dobrý? Resp. bude z neho mať niekto úžitok?

Konflikt koalície a opozície? Nie, toto je konflikt slušných ľudí a zlodejov. Hrať sa tu na slovičkárenie, „slušnú a tradičnú“ politiku, začína strácať význam. Sme okrádaní ľuďmi, ktorí by nás mali chrániť a obhajovať naše záujmy. Systém nefunguje a vykorisťuje bežného občana na účely obohacovania pár jedincov na vrchole pyramídy. Nerobia nič a ak niečo urobia, tak je to nefunkčné a predražené. Je to medzinárodná hanba a škandál. A najvtipnejšie je, že aj tak si ich zvolíme zas. Však vždy sa lepšie počúvajú prázdne slová a klamstvá ako pravda.

- Reklama -