Znárodnenie slovenského pivovarníckeho priemyslu – SLOVENSKÉ PIVO

0
Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

Máme totiž za to, že zahnaniční investori odkúpili pivovary, následne úmyselne zmenili receptúry čím zhoršili kvalitu SK pív, aby znížili ich odbyt a tým pádom by mohli pivovary nechať zbankrotovať, po čom mali v úmysle zahltiť náš trh zahraničním pivom. (Stačí pozerať etikety kde bolo pivo vyrobené napr. Martiner- Hurbanovo?! Gemer- skrachoval). Výrobca Heineke Slovensko a.s. zašiel ešte ďalej a to tak, že zneužíva povedomie o kvalite piva Zlatý Bažant tým, že odkúpil pivovar v Hurbanove a ponechal značku SK piva. V tejto dobe pustil do rozhlasového a televízneho éteru reklamu napodobňujúcu éru socializmu, čo pôsobí na nás ako účelové zavádzanie pretože zisk s predaja tohoto piva smeruje do zahraničia a neostáva v Slovenskej republike, čo nekorešponduje s tým čo je myslené v reklame- domáce výrobky národného priemyslu.

Tak isto aj dovoz zahraničných poľnohospodýrskych plodín do pivovarov ukracuje našu hospodársku samostatnosť a nezávislosť, naopak podporuje zahraničný odbyt. Je to spôsobené tým, že nemá kto koordinovať obe odvetvia- poľnoshospodárstvo s pivovarníctvom. Často sa tak stáva, že lacnejší jačmeň bude dovezený zo zahraničia. (Toto sa nevzťahuje na meteorologickú situáciu, keď počasie spôsobí nedostatok surovín)

V súčasnej dobe pracuje v Slovenskom pivovarníckom a sladovníckom priemysle približne 17000 ľudí, a veríme, že nútenými opatreniami a zásahmi vlády by sa dal tento počet výrazne zvýšiť, a tým prispieť nielen k zamestanosti ale aj k ekonomickému rastu a kvality piva, ktorá by pravdepodobne umožnila dostať sa na trhy do zahraničia vo väčšej miere ako je to posiaľ. 

Budeme radi, ak táto petícia zdvihne vedomie o Slovenskom pive a bude to výzva k lepšej budúcnosti a samostatnosti Slovenskej Republiky aj v tomto segmente. 

 

Petíciu môžete podpísať tu.

- Reklama -