Roman Brandšteter: Spojenci proti individualizmu

0
Poslanec a predseda ĽS-NS Marian Kotleba (Autor: SITA)

„Voľby na jar 2016 budú teda určite aj o tom, či nová vláda bude prejavovať solidaritu alebo zvíťazí bezbrehý individualizmus a liberalizácia.“

  • R. Fico, predseda Smer-SD, Snem 2015, zdroj


Drahé súdružky a súdruhovia (…) Musíme sa taktiež postaviť proti bezbrehému nihilizmu a individualizmu, ktorý vyprodukoval neoliberalizmus a ničí všetky ľudské cnosti a vyššie ideály!

  • Vzdor – strana práce, zdroj


„proti tomu bojujeme (…) proti bezbrehému liberalizmus a individualizmu“


„čistý kapitalistický model, neoliberalizmus, konkurencia, individualizmus (…) toto naozaj odmietam“

  • Ľ. Blaha, poslanec Smeru-SD, zdroj

Ideové spojenectvo novodobých nacionálnych socialistov, komunistov a slovenskej mutácie (*) sociálnej demokracie vzbudzuje isté obavy. Najmä keď sú v neprehliadnuteľnej zhode pomenovaní spoloční nepriatelia, nehovoriac o prakticky identickom slovníku výziev a hesiel.

Nielen „individualisti“ (to by asi mali byť predstavitelia individualizmu) či liberáli by sa mali mať pred takýmto ideologickým spojenectvom  na pozore.

(*) Netreba zabúdať, že politická kariéra šéfa Smeru-SD (toho Fica, ktorý si November 89 ani nevšimol) začala členstvom v prednovebrovej totalitnej komunistickej strane (1987), zatiaľ čo poslanec a kilozof Blaha začínal kariéru spoluprácou s ponovembrovou KSS.

Roman Brandšteter
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na brandsteter.blog.sme.sk.

- Reklama -