Roman Bednár: Slovensko a krajiny V4 tajne zachraňujú Európu pred islamom

0
Roman Bednár (Autor: Roman Bednár)

Krajiny Vyšehradskej štvorky sa úspešne presadili proti nútenej islamizácii, ako im ju chcela nariadiť a prikázať kancelárka Merkel a jej prisluhovači a odmietli ju akceptovať a tak zabránili napríklad aj to, aby sa v Bratislave, Prahe, Waršave či Budapešti udialo s ich ženami niečo podobné, ako to stalo hanebne pamätnej silvestrovskej noci v Kolíne n. Rýnom, a to priamo pred najväčším kresťanským chrámom celej EÚ – posvätným kolínskym Dómom. Na obrovskú hanbu Merkel a kolínskej polície, ktorá sa v podstate len bezmocne prizerala.

Štáty V4 sú už dávnejšie iniciátormi masívneho migračného prísunu obyvateľov z kresťanskej európskej krajiny – z Ukrajiny. Len v uplynulom roku prišlo do EÚ pol milión Ukrajincov. Veľká väčšina však neprišla ako utečenci-azylanti, lebo dostali status dočasného povolenia pobytu, ktorý možno predlžovať.

Ak sa pozrieme na predošlé roky, tak počet Ukrajincov, ktorí prichádzali do krajín EÚ kontinuálne narastal. V roku 2012 bol ich počet okolo 150 000. V nasledovnom roku takmer štvrť milón. V roku 2014 ich prišlo viac ako 300 000. Ukrajinci sú v EÚ vítaní ako kvalifikované pracovné sily a ako kresťania. A predovšetkým štáty V4-ky ich cieľavedome získavajú.

Počty ukrajinskych migrantov v EÚ sú porovnateľné s číslami utečencov z arabských krajín. Verejnosť západných krajín EÚ má dosiaľ o tomto fenoméne sotva nejaké informácie a keď, tak to nikoho neruší. Práve naopak. Tí, ktorí to vedia, tak pokiaľ nie sú „slepými a hluchými“ prívržencami merkelovskej katastrofálnej utečeneckej politiky, tak to vnímajú pozitívne a dokonca v tom vidia pokus o záchranu západnej kresťanskej kultúry zásluhou Slovenska a zvyšnej trojky z V4.

Napríklad Česko vypracovalo špeciálny program, v rámci ktorého cielene láka kvalifikovaných Ukrajincov. V krajine je oficiálne registrovaných 107 000 Ukrajincov. Budapešť dokonca zmenila diskrétne zákon, aby uľahčila Ukrajincom možnosť pracovať v Maďarsku. Magazín Heti Válasz uvádza, že v podstate majú rovnaké práva, ako domáci. V Poľsku žije a pracuje približne milión Ukrajincov. V SR žilo podľa nemeckých údajov koncom minulého roka 50 000 Ukrajincov.

Roman Bednár
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na www.roman-bednar.com

- Reklama -