Roman Bednár: Minister Kurz chce zmierenie EÚ s Ruskom a EÚ. Kyjev to torpéduje

0
Roman Bednár (Autor: Roman Bednár)

Pred niekoľkými dňami už aj navštívil východ Ukrajiny. Stretol sa aj s kyjevským ministrom zahraničia – proamerickým poskokom – Klimkinom. Ten – akože inakšie – sa vyslovil proti plánom Kurza ohľadne zlepšenia vzťahov s Ruskom. A nielen to. Tento malý, ale dôležito sa dávajúci „niemandík“, dal Kurzovi stroho najavo, že je proti jeho zámeru a že naopak, je žiadúce, aby EÚ sankcie ešte pritvrdila.

Klimkin dokonca drzo a nehanebne tvrdil, že sankcie sú bezpodmienečne potrebné, „aby sme Rusko donútili dodržiavať Minskú dohodu“.

Počas tlačovej konferencie v Mariupole, kde boli obaja ministri, ale tento klamár nepovedal ani slovo o tom, že je to v prvom rade Kyjev, ktorý ju neustále narúša a jeho vojaci naďalej ostreľujú časti Doneckej oblasti, kontrolovanej proruskými separatistami.

Klimkin ešte veľavravne dodal, že Rusi napriek sankciám nesplnia všetky požiadavky Minskej dohody a preto Západ musí zvážiť nasadenia ešte aj iných tvrdých opatrení proti Moskve. Tieto slová už zneli ako vojnová hrozba.

Kto však pozná Sebastiana Kurza, s odstupom najschopnejšieho ministra zahraničia v EÚ, ten dobre vie, že ak niečo vyhlási, tak to aj má veľmi dobre premyslené a potom urobí všetko preto, aby jeho slovám čo najskôr nasledovali aj činy.

Takých politikov na pozíciách ministrov v štátoch EÚ, okrem neho, nepoznám ani jediného.

Pre Kurza platí vždy: „Ein Mann, ein Wort.“

Kurz povedal, že urobí všetko, čo je v jeho moci, aby sa dosiahol pokrok vo vzťahu k Rusku.

Klimkin vyhlásil pokrytecky, cynicky a úlisne, že v princípe je veľmi jednoduché vyriešiť konflikt: „Nech Rusi okamžite prestanú strieľať.“

Samozrejme je to len ďalšia lož, lebo nestrieľajú Rusi, ale ukrajinskí separatisti. A tí nestrieľajú preto, že im robí potešenie zabíjať vojakov Ukrajincov, ale len preto, ze bránia svoje územie.

Roman Bednár
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na www.roman-bednar.com.

- Reklama -