Iniciatíva na vyjadrenie solidarity so štátom Izrael

0
Zástava štátu Izrael (Autor: APL)

Dôvodom je neutíchajúca vlna útokov palestínskych militantov na civilné obyvateľstvo židovského štátu. Ako kresťanská organizácia považujeme za dôležité upriamiť pozornosť na neprípustný jav, tolerovaný mlčaním sveta a médií, keď životy nevinných ľudí sú ohrozené len preto, že sú to Židia.

Naša iniciatíva pozostáva z vyhlásenia ICEJ Slovensko (nižšie), pod ktoré sa do tejto chvíle podpísalo takmer 20 predstaviteľov kresťanských cirkví a organizácií na Slovensku. Vyhlásenie má formu listu, adresovaného veľvyslancovi štátu Izraela na Slovensku J.E. Alexandrovi Ben-Zvimu.  

V stredu 28. októbra sme v Bratislave zorganizovali pokojné zhromaždenie na podporu Izraela, ktorého sa zúčastnilo do 300 ľudí. Na podujatí sme text výzvy prečítali a so zoznamom dovtedy 12tich signatárov odovzdali veľvyslancovi Izraela na Slovensku. Odvtedy sa však ich počet zvýšil.  

Na podnet viacerých osobností verejného života na Slovensku sme sa rozhodli ponechať naďalej možnosť podpisu aj ľuďom mimo explicitne kresťanských kruhov. Do stredy 4. novembra sa medzi signatárov pripojilo viac ako 10 osobností. Na súhlas ďalších ešte čakáme.  

Ako sme sľúbili na verejnom zhromaždení, dávame možnosť pripojiť svoj podpis pod dole pripojený text, list veľvyslancovi Izraela, aj širokej verejnosti. List s takýmto zoznamom signatárov ešte raz odovzdáme v reprezentačnej forme veľvyslancovi Izraela dňa 11. novembra 2015.

Ďakujeme za Vašu priazeň!  

Ing. Peter Švec

predseda

ICEJ Slovensko

info@icej.sk

Petíciu môžete podpísať tu.

- Reklama -