Znásilnil ju moslimský migrant, ale na súde to schytala aj ona. Keby nepila, nič by sa jej vraj nestalo

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Sexuálne napadnutie sa udialo tento rok v auguste, keď sa nemenovaná dvadsaťročná žena príliš opila a po prebudení sa ocitla v byte dvoch neznámych mužov.
     
    Keď byt v skorých ranných hodinách opustila a snažila sa s veľkými ťažkosťami nájsť cestu domov, stala sa terčom sexuálne motivovaného útoku osemnásťročného prisťahovalca z Kuvajtu Yaqooba Alanezyho.
     
    Obeť bola v čase napadnutia natoľko zmorená alkoholom, že si len ťažko dokázala spomenúť na detaily.
     
    Osemnásťročný Alanezy napadol o dva roky staršiu ženu v južnej časti mesta a chcel ju stiahnuť k zemi. Obaja potom skončili na zemi a najhoršiemu stačil zabrániť náhodný okoloidúci.
     
    Obvinený sa neskôr na súde priznal k sexuálnemu napadnutiu aj k pokusu o únos. Súd ho odsúdil na 22 mesiacov v nápravnom zariadení pre mladistvých a následnú deportáciu späť do Kuvajtu.
     
    Pri čítaní rozsudku si však sudca nebral žiadne servítky ani pred samotnou obeťou.
     
    Celý text v angličtine TU
     
    Je zrejmé, že si obeť prežila desivú skúsenosť. V tej chvíli bola veľmi opitá, čo, samozrejme, páchateľa neospravedlňuje. Ale ľudia by sa mali správať zodpovednejšie a vystríhať sa situácií, ktoré z nich môžu robiť ľahkú obeť. Zákon sa snaží chrániť aj obete, ako bola táto, pred ich vlastnou hlúposťou. Obeť sa značne opila a pohybovala sa na verejnom priestranstve bez možnosti sa o seba postarať. Aj tak ale, samozrejme, musí zákon tieto bezbranné osoby chrániť pred nebezpečenstvom.”
     
    Ako uviedol po skončení súdneho procesu advokát páchateľa Oliver Jarvis, jeho mandant sa vraj celou udalosťou veľmi trápi a za svoje skutky sa hanbí.
     
    V Kuvajte nemal prístup k žiadnemu alkoholu. Po príchode do Veľkej Británie ho v onen augustový deň skúšal prvýkrát a v tom bol ten hlavný problém. Chcel pomocou alkoholu vyriešiť nekončiacu nudu, ktorú prežíva od rána do večera. Na vypitú fľašu vodky sa ale, samozrejme, nechce vyhovárať,” uviedol Jarvis.
     
    Advokát ďalej prisľúbil, že mladý Kuvajťan už niečo také nikdy neurobí a posťažoval sa na jeho ťaživú situáciu vo väzení.
     
    Cíti sa vo väzbe značne izolovaný. Nemá možnosť s nikým hovoriť po anglicky a komunikuje občas len s jedným Líbyjčanom. Inak je väčšinu dňa uzavretý sám do seba. Vedľa hlbokej hanby zo spáchania trestného činu je z toho všetkého veľmi zmätený,” prehovoril ďalej advokát o svojom klientovi.
     
     
    - Reklama -