Znásilnil a zabil Nemku. Potom klamal. „Jazda“ afganského utečenca sa skončila

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Facebook, LV Criminal Defense)

    Súdni lekári vyhodnotili medzičasom röntgenové snímky kľúčnych a zápästných kostí, ktoré prezrádzajú vek danej osoby, uviedla rozhlasová a televízna regionálna stanica SWR.

    Ak prokuratúra vo Freiburgu definitívne rozhodne o vznesení žaloby podľa riadneho trestného práva, hrozí obžalovanému v prípade potvrdenia viny súdom až doživotný trest väzenia, v prípade aplikácie mládežníckeho trestného práva by to bol maximálne trest desiatich rokov väzenia.

    Afganec Husajn K., ktorý je aktuálne vo vyšetrovacej väzbe, čelí obvineniu zo znásilnenia a vraždy 19-ročnej študentky medicíny vo Freiburgu. Už v roku 2013 prepadol na gréckom ostrove Korfu inú študentku, ktorej spôsobil ťažké zranenia. O rok neskôr ho za pokus o vraždu odsúdili na desať rokov väzenia, avšak na jeseň 2015 ho podmienečne prepustili na slobodu.

    Grécke orgány však neinformovali o tom, že utečenec porušuje podmienky prepustenia, ani po ňom nevyhlásili pátranie. V novembri 2015 dorazil tak údajne mladistvý utečenec bez sprievodu rodičov do Nemecka, kde v októbri 2016 znásilnil a následne zavraždil 19-ročnú študentku. Zadržali ho niekoľko týždňov po zločine. 

    - Reklama -