Znalkyňa: Kočner je egocentrik s narcistickými črtami

    0
    Znalkyňa z oblasti psychológie Elena Fortis počas hlavného pojednávania (Autor: TASR)

    Psychologička nenašla u Mariana Kočnera žiadne známky psychických porúch. V posudku uviedla, že ide o egocentrickú osobnosť s narcistickými rysmi. Agresivita nie je jeho dominantnou črtou, avšak môže sa aktivovať ako reakcia pri neúspechu, pri snahe o dosiahnutie vlastného cieľa.

    Ak je Kočner vinný, tak za možnú motiváciu objednávky vraždy novinára považuje Fortis snahu o zachovanie jeho životného štýlu, ktorý mohol Ján Kuciak svojimi článkami ohrozovať.

    „V prípade uznania viny by bola prognóza obžalovaného priaznivá a resocializácia možná,“ uviedla Fortis.

    Po prečítaní jej znaleckého posudku navrhol splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic, aby bola na súde pustená nahrávka medzi Marianom Kočnerom a niekdajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom.

    Na nahrávke Marian Kočner karhá a vulgárne nadáva Trnkovi za údajné vydieranie akcionára Penty Jaroslava Haščáka. Haščáka mal podľa slov Mariana Kočnera z nahrávky vydierať Trnka so zvukovým záznamom z akcie Gorila.

    Pozri fotogalériu z pojednávania – klikni sem 

    Po prehratí nahrávky by sa k nej mala Fortis vyjadriť z psychologického hľadiska. Potom bude nasledovať jej výsluch zo strany prokurátora, obhajcov aj splnomocnencov.

    - Reklama -