Žitňanskej zákon je deštrukciou štátu, rozohnil sa Kollár. Ľuďom sme prišli pomáhať, nie vytvárať mediálne vojny, odkázal Matovičovi

    0
    Boris Kollár (Autor: SITA)

    Čakali ste, že sa pán Kočner na svojej tlačovej konferencii bude vyjadrovať aj k vašej osobe okrem exposlanca Lipšica, keďže v minulosti dal „vypísať odmenu“ aj na pravdivé a overiteľné informácie týkajúce sa vašej osoby?

    Nie. To, že ide robiť tlačovú konferenciu, som sa dozvedel niekedy v pondelok alebo v utorok. Táto otázka by mala skôr byť smerovaná na pána Kočnera. Ja týmto vôbec nežijem.

    Pozerali ste si webovú stránku lipsicovestado.info, ktorú na tejto tlačovke zverejnil?

    Nie. Do dnešného dňa som si ju nepozeral. Vôbec ma to nezaujíma a to hovorím s čistým svedomím, skutočne. Keby ma to čo i len troška zaujímalo, tak tam idem a začnem sa v tom rýpať a začnem si to pozerať.

    Ale skutočne ma to absolútne nezaujíma. Tak, ako si neotváram bulvár, tak som si neotvoril ani toto.

    Spolu so svojím poslancom Milanom Krajniakom kritizujete novelu zákona ministerky Žitňanskej a hrdo vyhlasujete, že podľa nej ste extrémisti. Naozaj ste presvedčení o tom, že táto predložená novela ohrozuje demokraciu a slobodu prejavu?

    Áno, sme extrémisti, lebo bojujeme proti tomuto, čo sa tu deje. Novela v tej forme, ako je navrhnutá, je určite totalitná. A neuspokojím sa s vyjadreniami pani ministerky, že prijmeme takýto zákon a potom zdravý rozum rozhodne.

    No houby zdravý rozum. Je to raz kladivo na čarodejnice. Raz bude tento zákon prijatý a nikdy neviete, kde v rámci Slovenska sa nájde nejaký záujem, voči ktorému sa tento zákon použije. On sa totiž dá použiť voči každému a skutočne si myslím, že ohrozuje demokraciu ako takú.

    Keď sa stále hovorí o deštrukcii štátu, tak toto je deštrukcia. Toto je deštrukcia demokracie preto, lebo nemôcť si povedať čokoľvek…

    Kto určí, čo si môžem myslieť a čo si myslieť nemôžem? Kto určí, s čím môžem sympatizovať a s čím nemôžem? Sú to veľmi háklivé veci a je dôležité, kto bude ten arbiter, ktorý to bude určovať.

    Je to veľmi nebezpečná vec a vôbec by nemala byť na stole.

    Aké je potom riešenie situácie?

    Jednoznačne to neprijať. Vyhodiť túto časť von zo zákona. Je to veľmi jednoduché, pretože tak, ako to bolo doteraz, to je úplne v poriadku.

    Platia vaše staršie vyjadrenia, že v prípade odobratia mandátu Igora Matoviča budete hlasovať v súlade s rozhodnutím výboru pre nezlučiteľnosť funkcií?

    V tomto prípade sme sa asi zle pochopili. My rozhodne budeme na strane zákona, pretože kto iný by si mal zákon viac ctiť ako poslanci? Veď keď my to nebudeme ctiť a dodržiavať, čo potom chceme od ľudí? A akým príkladom im ideme?

    Keď raz, a teraz nehovorím o výbore, ktorý niečo vyhlasuje, lebo výbor je schopný, keď majú smeráci a koalícia väčšinu, povedať, že drevo je železo, a s tým ja nebudem nikdy súhlasiť. Tým som iba chcel povedať, nebavme sa o tom, čo schváli výbor, ale bavme sa o tom, kde je pravda – objektívna pravda.

    Keď skrátka bude judikát, dajme tomu z ústavného súdu alebo inej relevantnej inštitúcie, ktorá sa zaoberá právom a jasne povie, že bol porušený zákon, tak nám neostáva nič iné, len rešpektovať to a postaviť sa na stranu zákonnosti. A vtedy zahlasujeme za to, aby Matovič išiel preč.

    V prípade, že tento judikát bude znieť tak, že zákon porušený nebol, tak, samozrejme, že budeme hlasovať tak, aby sme ho podržali. Aj v prípade, že výbor bude hlasovať vo väčšine, že ho treba dať preč… Takže skutočne tu nejde o väčšinu výboru smerákov, ale tu ide o podstatu pravdy a práva. A práve pravdu a právo budeme rešpektovať.

    Ako vnímate príchod Aleny Krempaskej a Petra Weisenbachera spolu so skupinkou aktivistov oblečených v šašovských kostýmoch na zasadanie výboru minulý štvrtok?

    Je skutočne zaujímavé, že na jednej strane nám prekáža, keď Matovič robí šašoviny, ale potom na strane druhej nám zrazu neprekáža, keď niekto robí šašoviny na výbore? Je to také farizejské…

    Ja osobne si ctím všetkých aktivistov, majú na to právo, ale nerobme cirkus z parlamentu. Proste tak, ako odmietam Matovičove cirkusy, tak odmietam aj takéto cirkusy v parlamente. Majú právo tam prísť ako občania, ale nech prídu slušne ustrojení. Veď nech vyjadria svoj protest inou formou, nech nerobia z parlamentu šapito. Lebo to skutočne nie je…

    Šéf Obyčajných ľudí ešte na konci minulého týždňa na sociálnej sieti písal, že sa vaši poslanci údajne pravidelne stretávajú s ľuďmi zo „zlepenca“. A nezabudol spomenúť ani to, že zrejme dostanete ďalšie eurofondy na svoje podnikanie. Ako to je?

    Trápne… Trápne… Ja som eurofondy odmietol. Totižto predtým, ako som išiel do politiky, respektíve ešte skôr, ako som sa rozhodol ísť do politiky v októbri minulého roka, mohol som čerpať eurofondy, a odmietol som to. Ja som zahodil do kanála niekoľko stotisíc eur. A to už boli pridelené peniaze.

    Čiže tieto jeho bludy, žvásty a drísty je úplne zbytočné komentovať, Lebo Boris Kollár nebude žiadať o žiadne eurofondy, keď je v politike. Keby som v politike nebol, tak, samozrejme, že sa ako podnikateľ budem uchádzať o všetko možné. Ale takéto niečo povedať… To môže len psychopat.

    Čo podľa vás týmito vyjadreniami pán Matovič sleduje?

    O čo ide Matovičovi, to si myslím, že nevie ani sám Matovič. My sme neprišli robiť do parlamentu vojnové stavy. To, ako sa bude správať pán Matovič, to ma nezaujíma. Účet mu aj tak vystavia jeho voliči.

    My sme sem prišli preto, aby sme mohli pomôcť ľuďom. Keď bude hocijaký dobrý zákon navrhnutý, či už zo strany Smeru, alebo zo strany Kotlebu, alebo od Matoviča, tak my ho podporíme. Môže nám Matovič pokojne nadávať. Podporíme každý jeho rozumný návrh zákona, keď ho predloží. Absolútne sa nebudeme hrať na vzťahovačných a urazených. My sme prišli pomáhať ľuďom, nie vytvárať mediálne vojny.

    - Reklama -