Žitňanská a Maďarič majú úpal pravidelne, zaznelo od Danka. A za toto vraj môže Ficov poradca

    0
    Erik Tomáš (Autor: TASR)

    „Jednoduchí ľudia ako Veronika Remišová nachádzajú na stole materiály, ktoré vychádzajú z precíznych analytických materiálov, s ktorými nemá ako disponovať,“ uviedla hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová. Podľa nej od príchodu Erika Tomáša na úrad vlády vzniká v časti SNS pocit koordinácie, informovali topky.sk.

    Predseda Mosta-Híd Béla Bugár vyzval na zodpovednosť všetkých predstaviteľov koalície, najmä SNS. „Vyjadrenia pána Pašku boli nezodpovedné, sú nefér a ešte ani nie sú pravdivé,“ povedal Bugár o Paškových vyjadreniach, že v strane majú pocit, akoby sa Smer-SD a OĽaNO spojili proti SNS. Viac sme o tom uviedli TU.

    Dodal, že ak má niekto pocit, že Smer a Matovič spolupracujú, asi dostal úpal. Písali sme o tom viac TU. „Marek Maďarič a Lucia Žitňanská majú úpal pravidelne, keď sa vyjadrujú k veciam, do ktorých by sa nemali,“ reagovala Škopcová.

    Prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška uviedol, že SNS chce zmeniť koaličnú zmluvu najmä pre komunikačné nezhody. Zároveň podľa strany nominanti SNS v regiónoch ešte neobsadili všetky dohodnuté miesta. Takisto majú pocit, že Smer-SD a OĽaNO sa koordinujú v útokoch na ich stranu. „Tí, ktorí ani na koaličnej rade neboli, poskytujú informácie, ktoré ako keby negovali to, na čom sme sa dohodli,“ priblížil Bugár, čo za komunikačný problém považuje on sám.

    Poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) odmieta, že by jej niekto zo Smeru-SD alebo z úradu vlády dával na stôl analytické materiály. Eurofondom sa podľa svojich slov venuje dlho, a to aj pred vstupom do politiky. „Nepotrebujem žiadne figúrky z úradu vlády, aby mi niečo kládli na stôl,“ uviedla s tým, že predseda poslaneckého klubu Martin Glváč ju nedávno osočoval a klamal, a preto je vylúčené, aby ona či ktokoľvek z OĽaNO spolupracovali so Smerom.

    Poslanec Erik Tomáš sa na obvineniach svojej osoby baví. „Už sa len môžem pousmiať. Podľa Matoviča pracujem proti OĽaNO. Podľa Pašku zase pracujem s OĽaNO proti SNS,“ povedal Ficov mediálny poradca pre topky.sk. „V súvislosti s mojím menom je už toľko legiend, že si dokonca navzájom protirečia. Čo jednoznačne svedčí o ich nezmyselnosti,“ upozornil.

    Tomáš krátko pôsobil aj ako tajomník na ministerstve školstva, onedlho však odišiel. „Strana SNS nesie plnú zodpovednosť za rezort školstva, a teda aj za prípadné problémy, ktoré nastanú. Zbaviť sa tejto zodpovednosti prostredníctvom útokov na svojich koaličných partnerov je nekorektné a neakceptovateľné,“ dodal.

    - Reklama -