Ženy považujú za špinavé a robia si z nich otrokyne. Svedectvo o nemeckých moslimoch

    0
    Žena v tradičnom moslimskom odeve (Autor: SITA)

    V okolí kolínskej hlavnej stanice a katedrály v jej susedstve sa podľa doterajšieho vyšetrovania zhromaždilo počas silvestrovskej noci asi tisíc mužov, ktorí podľa polície vyzerali, že pochádzajú zo severnej Afriky alebo z arabských krajín. Z davu sa vyčlenili skupiny po 20 až 100 ľuďoch, ktoré potom obkľučovali ženy, obchytkávali ich a okrádali. Sexuálne napadnutie ohlásilo už približne 90 žien. V menšej miere došlo k podobnému incidentu aj v Hamburgu, kde sa podľa svedkov dopúšťala sexuálnych útokov skupina 20 až 40 mužov arabského vzhľadu.

    Medzi Nemcami tieto udalosti zdvihli vlnu nevôle a pohoršenia. Mnohí sa pustili do kritiky vládnej migračnej politiky, polície aj politikov. Protiimigrantsky ladená politická strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) na svojich webových stránkach zverejnila, že „novoročné násilie je prvý dôsledok nekontrolovanej migrácie, neospravedlniteľného zlyhania vlády a politickej interferencie“. „Je pre vás Nemecko po vlne zločinov a sexuálnych útokov dostatočne ,pestré a otvorené‘, pani Merkelová?“ dodala predsedníčka AfD Frauke Petryová na Facebooku.

    S tvrdým postojom vystúpil podľa portálu iDnes.cz aj generálny tajomník vládnej Kresťansko-sociálnej únie Andreas Scheuer, ktorý žiada okamžité vyhostenie všetkých utečencov, ktorí sa dopustili sexuálneho obťažovania. Podpredsedníčka kancelárkinej Kresťanskodemokratickej únie Julia Klöcknerová zase vyzvala na otvorenú diskusiu o pôvode páchateľov kolínskeho incidentu.

    Nemecká kancelárka Angela Merkelová označila útoky za nechutné a úplne v rozpore s nemeckými zákonmi. „Urobíme všetko pre dolapenie páchateľov,“ odkázala nespokojným občanom.

    Policajti čelia kritike za laxnosť. „Polícia opustila priestor pri kolínskej stanici, potom došlo k týmto udalostiam a teraz sa len čaká na trestné oznámenie od obetí. Takto polícia pracovať nemôže,“ uviedol minister vnútra Thomas de Maizière v stredu popoludní pre televíziu ARD.

    Zhruba tristo nahnevaných Nemcov, prevažne žien, ventilovalo svoju zlosť v uliciach Kolína nad Rýnom, kde sa konala demonštrácia proti násiliu na ženách. Nad hlavami demonštrantov sa podľa BBC objavili transparenty s nápismi: „Pani Merkelová, kde ste? Čo na to poviete? Znepokojuje nás to!“ Alebo: „Proti sexizmu! Proti rasizmu.“

    Jedna z účastníčok, Mina Ahadi, ľudskoprávna aktivistka s iránskymi koreňmi, ktorá v Nemecku založila Ústrednú radu pre exmoslimky, vyzvala autority, aby neprehliadali skutočnosť, že mnohí mladí radikalizovaní moslimovia vnímajú ženy v negatívnom slova zmysle, čo podľa nej vyvoláva veľa problémov. „Považujú ženy za ,špinavé‘. Doma si z nich robia sexuálne otrokyne a von im dovoľujú chodiť iba v burke a v sprievode muža,“ uviedla pre Financial Times.

    Ahadi pomáha moslimkám opustiť islam. Sama sa hlásila k tomuto náboženstvu tridsať rokov. Teraz však pre ňu znamená islam bolesť a smrť. „Núti ženy, aby sa zahaľovali. Vytvárajú také prostredie, v ktorom dievčatá nesmú mať priateľa ani chodiť na diskotéky, démonizujú homosexualitu,“ vytkla druhému najrozšírenejšiemu náboženstvu na svete v rozhovore pre Der Spiegel pred deviatimi rokmi. Dodala, že podľa nej sa islam nedá modernizovať.

    autor: luš

    - Reklama -