Zbabelci. Ignorujú islam, nechávajú prichádzať ďalších a ďalších moslimov! Wilders a spol. po masakri v Londýne zúria

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)

    Medzi prvými reagoval na Twitteri šéf holandskej Strany za slobodu Geert Wilders. „Dnes v Londýne, zajtra v Holandsku, pretože zbabelci, ako je premiér Rutte, sa neodvažujú označiť za hlavnú príčinu teroristických útokov islam. Za teroristické útoky nesú politickú zodpovednosť slabí vodcovia členských štátov Európskej únie. Ignorujú islam ako príčinu útokov a nechávajú do svojich krajín prichádzať ďalších a ďalších moslimov,“ poznamenal Wilders na Twitteri.

    „Hovoril som s premiérkou Veľkej Británie Theresou Mayovou, aby som prejavil sústrasť po teroristickom útoku v Londýne. Premiérka zostáva silná a počína si veľmi dobre,“ napísal americký prezident. K teroristickým útokom v Londýne na Twitteri stručne reagovala aj šéfka euroskeptickej a protiutečeneckej Alternatívy pre Nemecko Frauke Petryová. „Moje myšlienky sú teraz s obeťami útoku a ich rodinami.“

    Šéfka francúzskeho Národného frontu a prezidentská kandidátka Marine Le Penová najprv na Twitteri vyjadrila podporu „ľudu Veľkej Británie“ a potom udalosti v Londýne obšírnejšie komentovala v rozhovore s Jeanom-Jacquesom Bourdinom v televízii BFM TV v jeho relácii Bourdin Direct. „Musíme viesť vojnu nielen proti terorizmu, ale aj proti ideológii islamského fundamentalizmu. Čelíme novej forme terorizmu, ktorá si vyžaduje prijatie konkrétnych opatrení.“

    Bývalý predseda britskej UKIP Nigel Farage napísal na Twitteri, že ho „útoky v Londýne rozrušili, ale bohužiaľ príliš neprekvapili“, a potom vystúpil v americkej spravodajskej televízii Fox News. „Urobili sme v našej krajine hneď niekoľko hrozných chýb. Bývalý premiér Tony Blair presadzoval multikulturalizmus, ktorý viedol k rozdeleniu jednotlivých komunít. Vzhľadom na stredajšie útoky je o to dôležitejšie lepšie preverovať prisťahovalcov a utečencov,“ uviedol.

    „Američania by si mali uvedomiť, že prezident Donald Trump svoje prísnejšie opatrenia prijal preto, aby Spojené štáty chránil a nie rozdeľoval. Odporcovia jeho nariadení v oblasti migrácie by mali začať premýšľať o svojich aktivitách. Laxná imigračná politika otvára dvere terorizmu. Lepšie preverovanie prichádzajúcich osôb je otázkou zdravého rozumu. Občania Veľkej Británie dúfajú, že aj ich vodcovia uvedú do praxe prísnejšie opatrenia,“ povedal Farage.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -