Zatvorené školy, ochromené vyučovanie, spájanie tried. Štrajk učiteľov pokračuje. Toto sú aktuálne čísla

    0
    Štrajk učiteľov. (Autor: pk)

    V porovnaní s predchádzajúcimi dňami tak má trend zapojenosti škôl do štrajku podľa ministerstva klesajúcu tendenciu. V pondelok 25. januára totiž podľa údajov ministerstva ostalo zatvorených 179 škôl, teda 2,66 percenta zo všetkých škôl. V utorok 26. januára ostalo zatvorených 151 škôl, čiže 2,25 percenta. “Dnes najviac klesol počet zapojených škôl do štrajku v Bratislavskom kraji. Kým v utorok bolo zatvorených 52 škôl, dnes je ich 34. Naopak, počet zapojených škôl mierne stúpol v Trenčianskom kraji, kde je aktuálne zatvorených 15 škôl,” hovorí Dupaľová Ksenzsighová, podľa ktorej bolo v Trenčianskom kraji v utorok zatvorených deväť škôl. 

    Branislav Kočan z Iniciatívy slovenských učiteľov hovorí, že dodnes sa na štrajk registrovalo 11 816 učiteľov z 801 škôl. Dnes pritom podľa neho ostalo úplne zatvorených 290 škôl, na ďalších 186 školách je vyučovanie ochromené, učitelia sa musia suplovať, prípadne spájať triedy. Iniciatíva pritom podľa vlastných slov vychádza z čísel, ktoré im nahlásili priamo školy. 

    Draxler opäť zdôrazňuje, že vyhláška ukladá riaditeľom škôl povinnosť informovať zriaďovateľa školy a príslušný orgán miestnej štátnej správy v školstve o prerušení alebo zmene vyučovania ako aj o poskytnutí riaditeľského voľna. Minister tak reagoval na slová Viktora Križa z iniciatívy, ktorý povedal, že školy údaje o zatvorení úradom nenahlasovali. 

    - Reklama -