Zastavte to, ide o život! Hillary Clintonová bije na poplach

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    „Epidémia škodlivých falošných správ a falošnej propagandy, ktorá zaplavila sociálne siete v priebehu minulého roka – tzv. Fake News – môže vyvolať dôsledky v reálnom svete. To už je teraz jasné,rozohnila sa neúspešná prezidentská kandidátka Hillary Clintonová v prejave v Kapitole. Niektorí demokrati tvrdia, že šírenie falošných správ prispelo k porážke Clintonovej vo volebnom súboji s Donaldom Trumpom.

    Niekdajšia prvá dáma Spojených štátov však narážala na iný prípad. Poukázala na prípad z tohto týždňa, keď mladý Američan so strelnou zbraňou v ruke vtrhol do jednej z pizzerií vo Washingtone, aby si overil jednu z konšpiračných teórií šíriacich sa na internete. Dočítal sa, že v tomto podniku majú byť zneužívané deti, pričom medzi páchateľmi údajne nechýbali ani najvyšší predstavitelia Demokratickej strany. Podobné nezmysly podľa Clintonovej treba rázne zastaviť.

    „Tu nejde o politiku alebo straníctvo,“ varovala Clintonová. Tu ide podľa jej názoru o životy bežných ľudí, ktorí sú ohrození. Je preto nevyhnutné, aby politici Spojených štátov proti šíreniu falošných správ zakročili.

    Celú správu nájdete TU.

    - Reklama -